Kiderült, miért nem akarta Diana, hogy Károly legyen a király

Egy régi interjúrészlet került elő.

Kiderült, miért nem akarta Diana, hogy Károly legyen a király

Diana hercegnő 1981-ben, alig 20 évesen mondta ki a boldogítónak szánt igent Károly hercegnek, a trón elsőszámú várományosának. A fiatal lány akkor abban a tudatban ment hozzá II. Erzsébet legidősebb gyermekéhez, hogy egy napon a férje lesz a király, ő pedig a királynéja. Akkor még nem sejthette, hogy az élet minden számításukat keresztülhúzza

Egy évvel később, 1982-ben megszületett Diana és Károly házasságának gyümölcse, a következő trónörökös, Vilmos herceg, akit Harry követett 1984-ben. Nagyjából ekkor kezdett el romlani a házasságuk, Károly pedig visszatért Kamilla ölelő karjaiba.

A kilencvenes években már csak muszájból voltak együtt, a királyi családban ugyanis nagyon nem nézték jó szemmel a válást, pláne egy leendő király esetében. A helyzet nagyon súlyossá vált, a sajtó egyfolytában Károly viszonyról írt, a herceget elképesztően megutálták a britek.

Emiatt gondolta úgy 1995-ben a BBC Panorama című műsorának riportere, Martin Bashir, hogy feltesz a szívek királynőjének egy fontos kérdést: szeretné-e, ha a királynő halála esetén nem Károly, hanem fiuk, Vilmos lépne a trónra?

„Nos, tudnia kell, hogy Vilmos jelenleg nagyon fiatal, szóval egy ilyen terhet tenne a vállára ebben az életkorban? Nem tudok így válaszolni a kérdésre” – mondta akkor Diana, Bashir azonban nem hagyta annyiban a dolgot.

„Kívánja-e ön, hogy, ha Vilmos a megfelelő életkorba lép, ő kövesse a királynőt a trónon Károly helyett?” – csűrte tovább a kérdést.

„Azt kívánom, hogy a férjem lelje meg a lelki békéjét, onnantól kezdve jöhetnek más dolgok, igen” – válaszolta kimérten, de egyértelműen Diana. Ezzel pedig nyilván arra célzott, a fia jobb király lenne, mint a botrányos Károly herceg. Sokan ezt a mai napig így látják. Te is?

Még több

Sztárhírek