Ekkor fog Charlotte hercegnő először tiarát viselni

Vajon mikor láthatjuk először igazi hercegnőként?

Ekkor fog Charlotte hercegnő először tiarát viselni

Charlotte hercegnő Vilmos herceg és Katalin hercegné másodszülöttje és egyetlen lánya, ezért felmerülhet vele kapcsolatban a kérdés, vajon mikor fog először nyilvánosan tiarát viselni? Ez a fejdísz ugyanis a királyi család nőtagjait megillető státusszimbólum, ami arra hivatott, hogy kifejezze viselője rangját, méltóságát.

Manapság azonban ritkán viselik a királynő tiaráit a hercegnők és a hercegnék, noha korábban akár filmpremierekre is a hajukba tűzték. Változnak azonban az idők, most éppen nem olyan menő ezekkel villogni, sok fan túl hivalkodónak találja őket.

Még az uralkodó unokái, Eugénia és Beatrix sem kért kölcsön egyet sem egészen addig, míg el nem jött az esküvőjük napja. Ekkor persze kiegészítették a ruhájukat vele, hiszen igazi hercegnőnek akarták érezni magukat a nagy napon.

Hozzájuk hasonlóan a királyi családba beházasodó Katalin és Meghan is az esküvője napján viselt először tiarát. Kate-et azóta persze párszor lehetett látni ilyen mesés fejdíszekben, főleg a banketteken és diplomáciai eseményeken veszi elő őket.

Csupán két olyan hercegnő volt a családban, aki már a házassága előtt tiarában mutatkozott, ők mindketten viselték a Princess Royal rangot, ami a legmagasabb hercegnői rang. Először Margit hercegnőé volt ez a státusz, majd Anna hercegnő kapta meg. Utóbbi 17 évesen, majd a 21. szülinapján is viselt tiarát.

A szakértők úgy gondolják, a királynő halálakor a most még kicsi Charlotte hercegnő örökli a Princess Royal rangot, vagyis elképzelhető, hogy már 18 vagy 21 évesen tiarában fog mutatkozni.

US Getty Images/ Margit hercegnő 1962-ben

Még több

Sztárhírek