Erzsébet királynő örökre elhagyja a Buckingham-palotát

A királynő eddigi életében még soha nem töltött egyszerre ennyi időt távol a palotától.

Erzsébet királynő örökre elhagyja a Buckingham-palotát

A hírek szerint úgy néz ki, hogy Erzsébet királynő a továbbiakban a Windsori kastélyban fog élni, távol a Buckingham-palotától, ahol felnőtt és eddig uralkodott. A 94 éves királynő persze nem szeretné örökre otthagyni Londont, de a koronavírus világjárvány miatt úgy tűnik, egyhamar nem térhet vissza régi életéhez – írja a Daily Mail.

Hatvannyolc éves uralkodása alatt eddig ez lesz a leghosszabb időszak, amikor nem tartózkodik a Buckingham-palotában, igaz, fiatalabb korában, amikor még nem volt királynő, csak hercegnő, sok időt töltött Fülöppel Máltán.

A királynő a nyarakat általában Balmoralban élvezi ki, ahonnan októberben szokott visszatérni, most azonban a szokásos nyaralásról a Windsori kastélyba utazik a Buckingham-palota helyett. Ő és Fülöp herceg már március közepe óta itt élnek, gyakorlatilag elzárva a világtól, egy kisebb személyzettel együtt.

Erzsébetnek egyelőre nem javasolják, hogy visszatérjen, tekintve, hogy úgy néz ki, hamarosan itt a járvány második hulláma. Ettől függetlenül arról is szólnak pletykák, hogy novemberben meg fog jelenni egy nyilvános eseményen. Persze ebben az időszakban, amikor napról napra változik a helyzet és a statisztikák, szinte semmit nem lehet megjósolni. Talán csak azt, hogy a karácsonyt ugyanúgy Sandringhamban tölti majd a családdal együtt, ahogy eddig is.

Még több

Sztárhírek