Kiderült, hogy a kis Archie mikor lehet hivatalosan herceg

A szüleitől nem kapott rangot, mégis herceg lesz egy napon?

Kiderült, hogy a kis Archie mikor lehet hivatalosan herceg

Harry herceg és Meghan hercegné elsőszülöttje, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án látta meg a napvilágot, ám ezt a szülők csak napokkal később jelentették be. A royal pár már a hercegné terhessége alatt arra törekedett, hogy megvédje a hatalmas médiafigyelemtől gyermekét. Ennek jegyében a keresztelő sem volt nyilvános esemény, a fanok csak utólag értesültek róla és mindössze néhány fotó jelent meg.

Ha ez nem lenne elég, Harryék úgy döntöttek, fiuk, aki amúgy hetedik a trónöröklési rendben, nem kap royal rangot, tehát Archie nem lett herceg. Ez azonban nem marad mindig így, a brit hagyományok szerint ugyanis azonnal „ő királyi felsége” és herceg lesz belőle, ha a nagypapája, Károly herceg trónra kerül. Persze dönthet arról, hogy kívánja-e használni ezeket a címeket, erről legkorábban 18 éves korában nyilatkozhat.

Mivel azonban a szülei nagyon nem szeretnék, hogy royal legyen, valószínűleg nem fogja érdekelni a rangja, inkább eldobja és továbbra is a Mountbatten-Windsor nevet fogja használni.

Ha azonban valamilyen okból kifolyólag az unokatestvérei mindannyian lemondanak a koronáról és az az édesapjára, Harryre száll, nem igazán lesz választása, hiszen elsőszámú trónörökössé válik. Erre azonban szinte nullával egyenlő az esély…

Még több

Sztárhírek