Ezért olcsóbb Charlotte oktatása György hercegénél

Kiderült, mi okozza az eltérést!

Ezért olcsóbb Charlotte oktatása György hercegénél

Az Egyesült Királyságban már minden gyerek a tanévkezdésre készül, kivételesen a többség nagyon várja, hogy visszatérhessen az iskolába. A vírus és a karantén miatt ugyanis ott is régen bezártak a sulik, így például György herceg és Charlotte hercegnő – másokhoz hasonlóan – kénytelen volt otthon tanulni.

Most azonban a hírek szerint Katalin és Vilmos úgy döntöttek, a rizikó ellenére visszaengedik őket a többi gyerek közé, így a 7 éves György elkezdheti a harmadik osztályt, az 5 éves Charlotte pedig az elsőt. Igen, jól látod, a brit oktatási rendszer jócskán eltér a magyartól!

Éppen ennek köszönhető, hogy a 2020/2021-es tanévtől György herceg oktatása többe fog kerülni, eddig félévente 6655 angol fontot (2,6 millió Ft) fizettek a szülei egy félévért, mostantól azonban 7520-at (2,9 millió Ft) fognak a harmadik osztály miatt. Ezzel szemben Charlotte még a 6655-ös sávba tartozik, bár eddig utána is valamivel kevesebbet kellett fizetni, 6325-öt. Nem olcsó egy menő londoni magánsuli, igaz?

Katalin hercegné egyébként korábban nagyon cuki dolgokat mesélt az otthoni tanulásról, elárulta például, hogy húsvétkor is befogta leckét írni a két nagyobb gyermekét, ami miatt utólag volt egy kis lelkiismeret furdalása.

„György sokszor nagyon morcos volt, mert ő akarta Charlotte feladatait csinálni. Valljuk be, pókszendvicset készíteni sokkal menőbb, mint megcsinálni az írás leckét!” – tette hozzá akkor nevetve.

Még több

Sztárhírek