2020.08.31.@ 11.08

A Fekete Párduc rendezője nagyon meghatóan búcsúztatta Chadwick Bosemant

Őt is összetörte a tragédia…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Fekete Párduc rendezője nagyon meghatóan búcsúztatta Chadwick Bosemant

A Fekete Párduc sztárját, Chadwick Bosemant a rajongók és a marveles kollégái is egy emberként gyászolják , aki 43 évesen vastagbélrákban halt meg. A Fekete Párduc rendezője – akit szintén sokként ért a tragédia – most egy hosszú nyilatkozatban emlékezett meg a színészről, aki nélkül a film soha nem lett volna ilyen fantasztikus.

„Soha nem gyászoltam még ilyen mértékű veszteséget”– kezdte Ryan Coogler, aki felidézte, hogy Chadwick az Amerika kapitány: Polgárháborúban nyújtott alakítása (ahol először bukkant fel T’Challa karaktere) győzte meg, hogy mindenképpen el kell vállalnia a Fekete Párduc rendezését.

Amikor Ryan megtudta, hogy a színész csupán egy nappal a forgatás kezdete előtt úgy döntött, hogy xhosza nyelven (Dél-Afrika kilenc hivatalos nyelve közül az egyik) játszik el egy jelenetet, és amikor meglátta, milyen meggyőzően és magával ragadóan volt képes így játszani, „leesett az állam a színészi képességeitől” írta.

A rendező felidézte az első találkozásukat is: „Chadnek volt a legszívmelengetőbb nevetése a világon, a szemei pedig úgy ragyogtak, mint a gyermeknek, aki életében először lát valamit.” A nyílt levélből pedig az is kiderült, hogy a színész még Cooglernél is jobban megértette, milyen hatalmas jelentősége lesz a Fekete Párducnak, és elképesztően sokat hozzátett a filmhez az ötleteivel. Ő találta ki például azt is, hogy Michael B. Jordan karakterének végső nyughelye ilyen szimbolikus legyen.

Ryant tehát éppolyan hirtelen érte a sztár halálának híre, mint a rajongókat, hiszen ő sem volt „beavatva Chadwick betegségének részleteibe. Így az elmúlt évet azzal töltöttem, hogy olyan szavakat készítettem elő, írtam meg és képzeltem el, amiket sosem hallhatunk már tőle. Összetör a tudat, hogy soha többé nem láthatok róla közelit a monitoron, és nem sétálhatok oda hozzá, hogy megkérjem, vegyünk fel újra egy jelenetet.”

„Az afrikai kultúrákban gyakran hivatkozunk az elhunyt szeretteinkre az őseinkként. Néha genetikailag rokonok vagytok. Néha nem. Megadatott számomra az a kiváltság, hogy megrendezhettem, amikor Chad karaktere, T’Challa az őseivel beszél Wakandában. Atlantában voltunk, egy elhagyatott raktárban, kék háttér előtt, hatalmas reflektorokkal világítva, de Chad előadásában az egész valóságosnak tűnt. Szerintem azért, mert amióta megismertem, az ősök rajta keresztül szólaltak meg. Számomra már nem titok, hogy hogyan volt képes olyan zseniálisan megjeleníteni néhány legkiválóbb ősünket. Kétségtelen volt számomra, hogy tovább él és még több ilyen alakítással áld meg minket. De szomorú szívvel és az az iránt érzett hatalmas hálával, hogy valaha is a közelében lehettem, el kell fogadnom, hogy Chad most már az ősök közé tartozik. És tudom, hogy figyelni fog minket, amíg újra nem találkozunk.”

Címkék: chadwick boseman fekete párduc megemlékezés megható nyilatkozat ryan coogler

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Meghan elvesztette a pert a brit lapok ellen

Nagyon rossz hírt kapott a hercegi pár.

Chrissy Teigen elvetélt

Nincsenek szavak arra, ami történt.

Meghan teljesen kiakadt – szerinted jogosan?

Elmondta, mit érez egy bizonyos dologgal kapcsolatban.

Ebben a helyzetben még sosem láthattad Katalin hercegnét!

Nagyon cuki képek készültek róla ezen az eseményen.

Titokban férjhez ment a Star Wars sztárja?

Elég árulkodó képek készültek Daisy Ridleyről!

Rebel Wilson vicces videója felrobbantotta a netet

Van benne vodka, vicc és edzés. Kell más?

Sztárok, akikről sosem gondoltad volna, hogy már nagyszülők!

Pedig már éve óta nagyinak vagy papának szólítják őket…

Tudtad, hogy Jennifer Aniston majdnem felhagyott a színészkedéssel?

Nem semmi sztori derült ki a színésznőről.

Diplomáciai gond lett György herceg ajándékából

David Attenborough-tól kapott egy nagyon különleges ajándékot, ám most kiderült, ez nagyon nincs rendben valaki szerint.

Demi Lovato exe egész végig hazudott?

Tovább bonyolódik a botrány!