Erzsébet királynő és Fülöp herceg kapcsolatáról durva titok derült ki

Ez okozta a legkomolyabb problémát a házasságukban.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg kapcsolatáról durva titok derült ki

Erzsébet királynő mindössze 12 éves volt, amikor 1939-ben először találkozott az egyenruhás, görög származású royallal, az akkor 18 éves Fülöp herceggel. Beszámolók szerint a későbbi uralkodó, akkoriban hercegnő azonnal szerelmes lett a „görög félistenbe”. Végül 8 évvel később házasodtak össze, ám Erzsébet szülei kezdetben nem igazán voltak oda Fülöpért.

Aggódtak, hiszen a herceg származása ebben az időben politikailag aggályosnak számított, illetve az sem tetszett nekik, hogy a lányuk, akiből egy napon királynő lesz, hozzámegy élete első szerelméhez. Szóval Erzsébet és Fülöp szerelme már a legelején sem volt mentes a bonyodalmaktól.

A királynő imádott apukája sajnálatos módon 5 évvel később egy súlyos betegség következtében elhunyt, így Erzsébetet 1952-ben megkoronázták. Fülöp herceg ekkor jött rá, hogy egy életre elveszítette a szabadságát, ez pedig nagyon megviselte unokatestvére, Lady Pamela Hicks szerint, aki a Being a Queen című doku egyik interjúalanya.

„Ez az extrém aktív és lendületes fiatal férfi hirtelen azt látta, hogy az egész életét elvették tőle. Valószínűleg azt gondolta akkor, hogy élete hátralévő részét bólogató Jánosként kell töltenie. (…) Ezt nagyon megsínylették Erzsébettel, mint házaspár” – nyilatkozta az augusztus 31-én bemutatott filmben az asszony.

Szerencsére Erzsébet és Fülöp képes volt megmenteni a házasságukat, így történhetett, hogy végül négy gyermeket vállaltak, akiket nagy szeretetben neveltek fel, hiszen mindketten nagyon családcentrikusak voltak mindig is.

Még több

Sztárhírek