Hatalmas titkot árult el a Trónok harca sztárja a sorozatról

A megosztó fináléról árult el kulisszatitkokat Maisie Williams.

Hatalmas titkot árult el a Trónok harca sztárja a sorozatról

Már több, mint egy éve, hogy a világ felháborodott a Trónok harca fináléján, de úgy tűnik, még mindig nem laposodott el a téma. Bár elég sok minden történt az utolsó évadban, amin a rajongók egy emberként kiakadtak, azért a pillanat, amikor Arya megölte az Éjkirályt (sok fan szemében) elég menő momentum volt.

Viszont a Hollywood Reporterrel készült interjújában az Aryát játszó Maisie Williams elmesélte, hogy abszolút nem így történt volna ez az ikonikus jelenet. Sőt, a harmadik évad tájékán még Kit Haringtonnak ígérték oda a megtiszteltetést.

„Ő maga is erre számított, emlékszem, még mondta is: »ez lesz az én sorsom. Valaki még a harmadik évad során elárulta nekem, hogy én fogom megölni az Éjkirályt«. Aztán szegény elolvasta a forgatókönyvet, és kiderült, hogy egész idő alatt ez a szerep Aryáé volt– idézte fel Maisie, hogy tudták meg, ki végez a sori főgonoszával.

Az persze nem egyértelmű, hogy vajon a GoT kreátorai, David Benioff és D.B. Weiss korábban tényleg Jonnal tervezték-e az Éjkirály halálát, vagy csak Kittel is éppúgy játszadoztak, mint a nézőkkel (ami elég kegyetlen lenne). De az tény, hogy amikor Arya végül leszúrta a Mások vezérét, nem tűnt erőltetettnek. Sőt! És ezt maga Maisie is így gondolja: „örülök, hogy Arya volt végül, őszintén. Szerintem az enyém volt a legjobb történetszál az egész utolsó évadban!”

Ez a váratlan fordulat amúgy tényleg mindenkit meglepett, még magát az Éjkirályt alakító Vladimír Furdíkot is: „tényleg váratlanul ért. Ez az apró nő fog engem megölni? Miért nem Jon Snow? Miért nem harcolok Jon Snow-val, vagy jön valami más meglepetés?”– vallotta be a kételyeit a színész még tavaly a Bustle-nek.

Bár végül Vladimír is belátta, hogy nem rossz ez a terv, azért a fanok közül nem mindenki volt maradéktalanul elégedett a döntéssel. Voltak, akik úgy érezték, elvették Jontól az őt megillető dicsőséget. És, hogy mi a véleménye Maisie-nek ezekről a kritikákról? „Arya egész útja ehhez a pillanathoz vezetett. Emellett teljesen váratlan és épp ez az, amihez a sorozat a legjobban ért. Úgyhogy úgy voltam vele: »állj félre, Jon, intézem!«– mondta a sztár múlt évben az Entertainment Weeklynek.

Még több

Sztárhírek