Amy Schumer súlyos betegségéről vallott

A rajongóitól kért tanácsot.

Amy Schumer súlyos betegségéről vallott

Amy Schumer tegnap az Instagramján jelentette be, hogy Lyme-kórral diagnosztizálták. A színésznő egy gyerekkori képet osztott meg magáról, ami mellé az alábbi szöveget írta:

“Lett valaki Lyme-kóros idén nyáron? Én igen, és doxiciklint szedek. De lehet, hogy már évek óta beteg vagyok. Valami tanács? Ettől még lehet inni egy-két pohár bort?”

Bár egy meglehetősen súlyos betegségről van szó, a posztjából kiderül, hogy Amy próbál humorosan állni a helyzethez, a vallomása végére még azt is odaírta, hogy ha valakinek bármilyen hasznos infója van, írjon neki, vagy hívja fel – a telefonszámát pedig a biójában ki is írta. Kíváncsiak lennénk vajon tényleg jó számot adott-e meg… De rajongói megnyugtatására azt is elárulta, hogy a körülményekhez képest jól van és igyekszik minél hamarabb megszabadulni a kórtól.

Ha eddig nem hallottál volna még róla, a Lyme-kór egy kullancs által terjesztett alattomos bakteriális fertőzés, amely akár súlyos szövődményekkel is járhat. A betegség korai szakaszában általában influenzaszerű tünetek, ízületi és izomfájdalom, fáradtság és fejfájás jelentkezhet, valamint nagyon gyakori a Lyme-folt nevű vörös színű bőrelváltozás is. Ha nem kezelik időben, akkor a késői stádiumban neurológiai problémák, súlyos fejfájás, memória-, hallás- és látási problémák, agyvelő- és agyhártyagyulladás és szívgyulladás is kialakulhat.

A Lyme-kór egyébként meglepően gyakori a sztárok között. Justin Bieber még év elején vallotta be, hogy őt is a betegséggel diagnosztizálták, de Lyme-kóros volt Bella Hadid, Ashley Olsen, Avril Lavigne és Ben Stiller is.

Még több

Sztárhírek