Elhunyt a Trónok harca imádott sztárja

82 éves volt.

Elhunyt a Trónok harca imádott sztárja

A Trónok harca egy újabb legendája távozott csütörtökön. A Lady Olenna Tyrellt alakító Diana Rigg 82 éves volt.

A színésznő a brit szórakoztatóipar ikonja volt, aki színházban, tévében és filmekben egyaránt szerepelt. A 60-as években még Bond-lány is volt: az Őfelsége titkosszolgálatában alakította Tracy Di Vicenzót, aki a George Lazenby által alakított James felesége lett, míg végül meg nem ölték őt a titkosügynök ellenségének emberei.

Az utóbbi években pedig olyan brit produkciókban tűnt fel, mint a You, Me and the Apocalypse, Futottak még… vagy a Doctor Who. 2018-ban pedig a Broadwayen Mrs. Higginst vitte színpadra a My Fair Ladyben.

De te talán leginkább a Trónok harcából ismerhetted, ami igazi megkoronázása volt Rigg karrierjének. A harmadik évadtól visszatérő szereplőként úgy keltette életre Olenna Tyrellt, akit ugye Töviskirálynőként is emlegettek, hogy nála felejthetetlenebb és szerethetőbb ellenlábasa nem nagyon volt Cerseinek. Az alakításáért három egymást követő évben is Emmy-díjra jelölték a legjobb vendégszínésznő kategóriában. Bár ekkor nem, korábban, 1997-ben már nyert egy Emmy-t a Rebecca című minisorozatban nyújtott előadásáért.

Dianát túlélte a lánya, a szintén színésznő, Rachel Stirling. Az ő elmondása szerint édesanyja halálát rák okozta, amit márciusban diagnosztizáltak nála.

Még több

Sztárhírek