Elképesztő dolog derült ki az alkoholról

Meg fogsz lepődni!

Elképesztő dolog derült ki az alkoholról

Visszafordíthatatlanul itt az ősz, ami azt jelenti, hogy nemsokára a lehűlés is megérkezik. Az éjszakák már most is hidegebbek néhány fokkal, mint nyáron, de a vírushelyzet miatt még biztos szívesebben ücsörögsz kint egy teraszon a barátnőiddel péntek este. Ilyenkor tuti elhangzik valakitől, hogy ideje meginni még egy koktélt vagy egy pohár bort, hiszen az melegen tart.

Képzeld, Jade Taylor táplálkozási szakértő az amerikai Cosmónak mesélt a minap arról, hogy az csupán mítosz, hogy az alkoholnak bármilyen melegítő hatása lenne. „Rengetegszer mondják a barátaim vagy csak meghallom a beszélgetéseket, mikor valaki azzal jön, hogy amikor kint hideg van, meg kell inni egy ártalmatlan, lélekmelegítő italt. A közhiedelemmel ellentétben azonban pont ellentétes hatást vált ki” – magyarázza a szakértő.

Elmondása szerint, amikor alkoholt fogyasztasz, a szervezeted nagyon keményen dolgozik, ami kivált egyfajta melegségérzeted, de a valóságban csökken a testhőmérsékleted. „Hogy feldolgozza az elfogyasztott alkoholt, a máj hőt ad le. Ezért érzünk melegséget, de a testhőmérsékletünk közben csökken… ilyenkor az ember azt hiszi, hogy melege van, a legrosszabb esetben hőguta is kialakulhat. De persze ez ritka!” – mondja, és hozzáteszi, hogy a melegségérzet, a vörös arc mind annak a jele, hogy a szervezeted nem tudja megfelelően feldolgozni az alkoholt. Ebben az esetben akár az is lehet, hogy allergiás vagy rá.

Még több

Sztárhírek