A palota elhatárolódik Harry herceg és Meghan kijelentéseitől

Upsz, Harry herceg megszegett egy nagyon komoly royal szabályt, ebből még baj lehet!

A palota elhatárolódik Harry herceg és Meghan kijelentéseitől

Az Amerikai Egyesült Államokban november 3-án elnököt választanak, ezért a tengerentúlon hónapok óta komoly kampány zajlik. Bár nálunk ez nem megszokott, ott a különböző hírességek is nyíltan vállalják, kire szavaznak, sokszor posztolnak erről. Ami pedig a legfontosabb, szinte minden celeb arra buzdítja a rajongóit, hogy éljenek szavazati jogukkal és vegyenek részt a választáson.

Nem meglepő módon Meghan Markle is úgy érezte, hogy meg kell szólalnia a témában, hiszen régóta játszik a politikusi karrier gondolatával, ráadásul születésétől fogva amerikai állampolgár. A volt színésznő végül úgy döntött, férjével, Harry herceggel együtt készítenek egy videót, amiben kifejtik, miért kell mindenkinek szavaznia a választáson.

„Nem szavazhatok az Egyesült Királyságban, sem az Egyesült Államokban. (…) Ugyanakkor életbevágó, hogy amikor elérkezik a november, visszautasítsuk a gyűlöletbeszédet, a félretájékoztatást és az online negativitást” – mondta Harry herceg a videóban arra utalva, hogy szülőhazájában a királyi család tagjaként nincs szavazati joga, Amerikában pedig állampolgárság híján nem szavazhat.

A fanok egyébként nagyon meglepődtek rajta, hogy a herceg igent mondott erre a videóra feleségének, a royaloknak ugyanis szigorúan tilos bármilyen politikai véleményt megfogalmaznia. Ez egy nagyon fontos szabály, amit a királyi család egyetlen tagja sem szegett meg korábban soha.

A Buckingham-palota éppen emiatt úgy érezte, közleményt kell kiadnia az ügyben. Egészen pontosan azt írták, amit Harry mondott az az ő magánvéleménye, és mivel már nem a királyi család aktívan dolgozó tagja, azt tehet és mondhat, amit akar.

Még több

Sztárhírek