Mi a baj a body positivity mozgalommal? Lizzo kifejtette!

A self love-királynője most lerántja a leplet a mozgalomról!

Mi a baj a body positivity mozgalommal? Lizzo kifejtette!

Lizzo nemrég a Vogue címlapján pózolt, a fantasztikus képek mellé pedig egy szuper interjú is készült az énekesnővel. A cikkben elég sok témáról beszélnek, de az egyik legérdekesebb rész szerintünk határozottan a body positivity mozgalomról szólt.

A sztár először is sietett leszögezni, hogy bár a body positive hashtag alatt leginkább „vékonyabb, formásabb lányok képeit lehet látni, akik közül is a fehér csajok dominálnak”, nem aggasztó a helyzet. „Nem vagyok nyugtalan, mert az inkluzivitás a fő szempont, mindig is ez volt az én üzenetem. Örülök viszont, hogy végre a mainstream médiában is téma lett belőle.”– mondta Lizzo.

Ezzel együtt azt is kifejtette, hogy egy probléma azért mégis csak van a mozgalommal. Szerinte ugyanis azokat a nőket, akik kitalálták és népszerűsítették a dolgot, mostanra teljesen kihagyják a párbeszédből.

„Azt nem szeretem, hogy azoknak a nőknek, akik számára kitalálták ezt a kifejezést, semmi előnye nem származik belőle. A lányok, akiknek húsos a hátuk, lóg a pocakjuk, vagy épp összeér a combjuk. A striás lányok. Tudjátok, a lányok az L-es méretnél klubban. Nekik kellene kedveznie a body pozitivitás fő hatásainak. De minden, ami mainstreammé válik, megváltozik. Vagyis a nagyközönség számára teszik befogadhatóbbá…”

És bár Lizzo elsősorban a body positivity mozgalomról beszélt, valójában próbál ezen a címkén túllépni, méghozzá egy olyan irányba, ahol az összes testalkat normalizálva van. „Szerintem lustaság a részemről a body pozitív kifejezést használni. Egyszerű. Testnormatív szeretnék lenni. Szeretném normalizálni a testem…mert ducinak lenni normális. Szerintem most már tartozom annyival azoknak, akik elkezdték ezt a mozgalmat, hogy nem elégszem meg ennyivel. Az emberek érezzék csak kényelmetlenül magukat a változáshoz. Hiszen a változás mindig kényelmetlen, nem?”– tette hozzá Lizzo.

Még több

Sztárhírek