Diplomáciai gond lett György herceg ajándékából

David Attenborough-tól kapott egy nagyon különleges ajándékot, ám most kiderült, ez nagyon nincs rendben valaki szerint.

Diplomáciai gond lett György herceg ajándékából

Vilmos herceg és családja nemrég David Attenborough-val találkozott, a 94 éves terrmészetfilmes ugyanis most fogja bemutatni új sorozatát, egyben pedig szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy még van esélyünk a bolygó megmentésére és a klímakatasztrófa megakadályozására. Ebben a témában segíti most egymást a hercegi pár és Attenborough, aki a találkozáskor ajándékot is vitt: kapaszkodj, egy 23 millió éves őscápafogat.

A kincset a hétéves György herceg kapta meg, most azonban úgy tűnik, nem sokáig élvezheti az ajándékot, azt ugyanis Málta követeli vissza. A megkövült fogat Attenborough még a hatvanas években találta Málta szigetén, így a szigetállam szerint ők a jogos tulajdonosai.

José Herrera máltai kulturális miniszter úgy nyilatkozott a Guardian szerint, hogy a Máltához tartozó kulturális örökségeket vissza kell szerezniük, a mészkőbe ágyazott őscápafog pedig a kis György szerencsétlenségére pont az…

A hatvanas években amúgy, amikor David Attenborough azt a bizonyos fogat találta, Málta még brit gyarmat volt, sőt a hetvenes évek közepéig Erzsébet királynő volt az államfő is. Egyelőre nem tudni, hogy Málta miként szeretné visszakapni a fogat, vagy hogy a hír eljutott-e a hercegi párhoz, és az is bőven elképzelhető, hogy ezek után önként fogják visszaszolgáltatni a kövületet. Mindenesetre a sztori tökéletesen alátámasztja, hogy royalnak lenni nem is olyan nagy buli…

Még több

Sztárhírek