Sztárok, akiknek nem ciki újra és újra ugyanabban a ruhában pózolni a vörös szőnyegen

Ők az újrahasznosítás királynői!

Elizabeth Banks

Úgy tűnik, Elizabeth Banksnek megvan a bevált Oscar-ruhája: 2004-ben és 16 évvel később, az idei estélyen is a piros pántos rucira esett a választása. „Újrahasznosítom ezt a ruhát: az első Vanity Fair afterpartymon hordtam először. És hát nagyon ritkán ajándékozzák nekünk örökbe a ruhákat. Badgley Mischka külön nekem készítette ezt az estélyit, amikor a Seabiscuitben szerepeltem, ami nagy Oscar-esélyes volt, így megtarthattam. Nemrég költözködtem, és megtaláltam a gardrób alján: jól néz ki, rám jön…miért ne venném fel megint?!”mondta a színésznő.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Cate Blanchett

Cate Blanchett a #boss definíciója, amit azzal is bizonyít, hogy sorra újrahasznosítja a vörös szőnyeges ruháit. Az első, Esteban Cortázar outfitet először 2015-benCarol premierjére vette fel, aztán most idén megint, amikor a világ egyik legrangosabb filmfesztjén, a Velencei Filmfesztiválon volt a zsűri elnöke. A második rucit viselte Cate, amikor 2014-ben Golden Globe-ot kapott, és mivel az Armani-kreáció ilyen szerencsésnek bizonyult, a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon is előkerült. A tetkó mintájú kis feketében 2015-ben aratott kétszer is: először a New York Filmfesztiválon, aztán a George Clooney életműdíját ünneplő gálán.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Katalin hercegné

A hercegné híres arról, hogy a legjobban imádott darabjait újra és újra felveszi, és ezalól a vörös szőnyeges szettek sem kivételek. A kedvenc tervezője, Alexander McQueen ruháit pedig kifejezetten szereti újrahasznosítani: ez a fekete virágos ruha például a 2017-es BAFTA-díjátadón volt először a hercegnén, majd két évre rá a National Portrait Gálán, igaz, picit átalakítva. 

Fotó: Profimedia – Red Dot

Jane Fonda

A környezetvédelem elkötelezett harcosa 2014-ben viselte először ezt a piros ruhát, amit az idei Oscar-gálán újra elővett. A fekete kosztümnek 2016-ban volt szuperjó éve, a színésznő néhány hónap eltéréssel kétszer is belebújt. Először az outfitet tervező Saint Laurent divatbemutatóján, majd a UCLA környezetvédelmi gáláján.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Rita Moreno

Nem hiszed el, de a színészlegenda a 2018-as Oscarra egy 56 éves estélyit hasznosított újra! Rita Moreno ugyanis 1962-ben viselte először ezt a ruhát, amikor megnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó szobrot. Majd kissé átalakítva ismét felvette, ekkor pánt nélkülivé változtatták az outfit felső részét.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Laura Dern

Laura Dern az évek során többször is bizalmat szavazott ennek a fekete ruhának. 1995-ben, amikor egy Whoopi Goldberget díjazó eseményen vett részt az akkori pasijával, Jeff Goldblummal. 2013-ban, a Vanity Fair Oscar-buliján, majd idén, amikor végre megnyerte a jól megérdemelt Oscar-díját – szintén az afterpartyra.

Még több

Sztárhírek