Kristen Stewart nyíltan beszélt a szexualitásáról

A színésznő talán még sosem volt ilyen bőbeszédű a témával kapcsolatban.

Kristen Stewart nyíltan beszélt a szexualitásáról

Kristen Stewart azok közé a sztárok közé tartozik, akik minden további nélkül azzal járnak, akivel csak akarnaklegyen az fiú vagy lány. A színésznő, annak ellenére, hogy ma már egy queer ikon, nem tudott mindig ennyire őszinte lenni a szexualitásával kapcsolatban, főleg, amikor épp feltörekvő hollywoodi tehetség volt. Kristen ezúttal egy interjúban osztotta meg, miért tudja ma már olyan természetesen felvállalni önmagát, megmutatni a szerelmeit a nyilvánosságnak, és hogy milyen volt a coming outhoz vezető útja.

Kristen új filmje (Happiest Season) egy Harper nevű lányról szól, akit Mackenzie Davis alakít, aki még nem coming outolt a családjának, viszont mégis hazaviszi karácsonyra a Kristen Stewart által játszott barátnőjét. A sztárt pedig megkérdezték, hogy a saját queer tapasztalatai vonzották-e a szerephez, Kristen pedig elmondta, hogy utólag visszagondolva nagyon is átérzi a történetet.

„Amikor először randiztam lánnyal, 21 évesen, azonnal megkérdezték, hogy leszbikus vagyok-e. Úgy éreztem, hogy ezzel megbántom azokat, akikkel korábban voltam. Nem azért, mert szégyelltem nyíltan melegnek lenni, egyszerűen csak nem akartam a nyilvánosságnak odaadni ezt a részemet. Ugyanez megvolt a hetero kapcsolataimban is: mindig odafigyeltünk, hogy ne fotózzanak le minket. Akkoriban még nem értettem a másság képviseletének rám nehezedő nyomását. Úgy voltam vele, hogy minden rendben, a szüleim és mindenki elfogad. De ez hülyeség. Nehéz volt. Fura volt. Ugyanúgy, ahogy mindenkinek az.”

Ezután Kristen azt is kifejtette, hogyan éli meg, hogy az LMBTQ+-közösség egyik szószólójának kell lennie.

„Fiatalabb koromban jobban éreztem a nyomást, amikor mindenki egy címkét várt el tőlem saját magamról. Minden nap úgy mentem el otthonról, hogy lefotóztak, miközben kifejeztem a barátnőm iránt érzett szeretetem, de egyáltalán nem akartam erről beszélni. Hatalmas volt rajtam a teher, de nem a közösség felől. Személyes sértésnek vettem a rólam készült képeket. Most viszont imádom! Szeretem, hogy bármi, amit könnyedséggel csinálok, eljut valakihez, aki még küszködik, és inspirálja. Ez nagyon menő! Amikor látok egy gyereket, aki úgy érzi saját magát, ahogy nem tehette volna, mikor én nőttem fel, felugrom a levegőbe örömömben.”

Láthatóan Kristen nagyon jól érzi magát a bőrében, mi pedig imádjuk a magabiztosságát!

Még több

Sztárhírek