Erzsébet királynő gyűrűje hatalmas titkot őriz

Vajon valaha lelepleződik?

Erzsébet királynő gyűrűje hatalmas titkot őriz

Erzsébet királynő és Fülöp herceg novemberben ünnepli a 73. házassági évfordulóját. Nekik tényleg világra szóló lakodalmuk volt 1947-ben a Westminster Abbey-ben, hiszen 2 ezren jelentek meg személyesen és több mint 200 millióan követték az eseményt a tévéképernyőkön keresztül. Az azóta eltelt idő alatt rengeteg infó kiderült róluk és a kapcsolatukról, egy dolgot azonban a mai napig nem árultak el…

Meghan és Katalin jegygyűrűjéhez hasonlóan, a királynő gyűrűje is 21 karátos walesi aranyból készült, ami ötször annyiba kerül, mint a 18 karátos verzió. Ezen persze meg sem lepődtünk, ám azon annál inkább, hogy a bele gravírozott szöveget a mai napig homály fedi. Még a királyi párhoz legközelebb álló családtagok sem tudják, hogy Fülöp mit íratott a gyűrű belsejébe.

Fotó: Profimedia – Red Dot

„Erzsébet sosem veszi le az ékszert, aminek a belsejébe gravíroztak. Senki sem tudja, miről szól a szöveg, csak a királynő, a férje és persze az ékszerkészítő – írja Ingrid Seward legújabb könyvében, ami a hercegről szól. Egyébként nemcsak a jegygyűrű, de az eljegyzési gyűrű is nagyon különleges: a rajta található gyémántok Fülöp édesanyjának tiarájából származnak, ami még személyesebbé teszi az ékszert.

Fotó: Us Getty Images

Neked van tipped, mi állhat a gyűrű belsejében?

Még több

Sztárhírek