Gal Gadotból Kleopátra lesz, kiakadtak a fanok

Szerinted jogosan?

Gal Gadotból Kleopátra lesz, kiakadtak a fanok

Gal Gadot legújabb szerepében egy IRL csodanőt fog alakítani: a legendás fáraó, Kleopátra bőrébe bújik majd. A Deadline értesülései szerint a színésznő saját ötletéből készült projekt tegnap vált hivatalossá, és már a rendező és forgatókönyvíró is megvan hozzá.

Az egyszerűen csak Kleopátra címre keresztelt filmet az a Patty Jenkins fogja rendezni, akivel Gal a Wonder Woman-mozikat is készítette – legutóbb ugye a Wonder Woman 1984-et, aminek a megjelenését még mindig tűkön ülve várjuk (kösz, Covid!). A forgatókönyvet Laeta Klogridis jegyzi majd, aki olyan menő filmeket írt eddig, mint a Viharsziget, vagy a kevésbé jól sikerült, de tematikában passzoló, Nagy Sándor, a hódítót.

„Ahogy már bizonyára hallottátok, összefogtunk Patty Jenkinsszel és Laeta Klogridisszel, hogy Egyiptom királynőjének, Kleopátrának a történetét úgy vigyük a nagyvászonra, mint még soha senki. Hogy most először női szemszögből meséjük el a történetét a kamera elől és mögül– erősítette meg a hírt a színésznő a Twitteren.

Ám sokan nagyon nem örültek, hogy Gal fogja megformálni az egyiptomi ikont. Azonnal elkezdték kritizálni őt, mondván, miért nem egy egyiptomi, arab vagy észak-afrikai származású színésznő kapta meg Kleopátra szerepét, ha már egyszer fáraó volt. A felháborodás azonban nem olyan megalapozott, mint azt a kommentelők gondolták. Egyikük ugyanis felhívta a figyelmet arra, hogy Kleopátra valójában görög származású volt, Gal pedig tökéletes lesz a megformálására.

„Egyszer mondom el, és nem többször: Kleopátra görög származású. Igen, egyiptomi uralkodó volt, de görög, perzsa és szír felmenői voltak. Azok, akik negatívan reagálnak erre a bejelentésre, alul-iskolázottak és nem ismerik a tényeket. Gal Gadot megérdemli ezt a szerepet.”

Még több

Sztárhírek