5 meglepő tény az angol királyi családról, amit biztosan nem tudtál

Nagyon furák, de pont ezért szeretjük őket!

5 meglepő tény az angol királyi családról, amit biztosan nem tudtál

Tea time

II. Erzsébet vérbeli angol, mindene egy finom csésze tea. És mivel rengeteget utazik, nem kockáztathatja meg, hogy valahol nem jut hozzá a szokásos délutáni frissítőjéhez, így nem hagyja el az országot anélkül, hogy biztosítva legyen a tea-ellátása. Ez pedig azt jelenti, hogy saját, monogramozott teáskannát és Earl Grey teát is bepakol a bőröndbe. Egyébként a teáját tej és cukor nélkül fogyasztja.

Szokatlan tulajdon

Arról már talán hallottál, hogy a királynőé az összes hattyú egész Nagy-Britannia területén. De képzeld, az országot körülvevő vizek delfinjei és bálnái is II. Erzsébet tulajdonát képezik. Hogy hogy tartják számon, melyik példány a királynőé és melyik csak egy odatévedt látogató, azt nem tudjuk, mindenesetre ezeket az állatokat Royal Halaknak hívják!

~Különleges~ kérés

Nem hiszed el, de Károly hercegnek külön arra van egy embere, hogy kivasalja a cipőfűzőjét (!). Ezt a titkot amúgy Diana hercegnő egykori komornyikja kotyogta ki, de az is kiderült, hogy a hercegnek más, nagyon specifikus kérései is vannak. Például minden reggel élére kell vasalni a pizsamáját, és a fürdőkád dugójának is egy konkrét szögben szabad állnia.

Ébresztő!

A királynő minden reggel autentikus skót duda-szóra ébred. Nem, ez nem egy csengőhang a telefonján, hanem egy konkrét emberről van szó, aki minden délelőtt 9-kor skót dudán játszik II. Erzsébet ablaka alatt 15 percen keresztül, hogy őfelségét felébressze.

Tiltott menü

Ha egyébként odáig vagy a tenger gyümölcseiért, most fogjuk elvenni a kedved egyszer és mindenkorra a hercegnő-léttől. A királyi családnak ugyanis egyetlen tagja sem ehet tengeri herkentyűket, akkor pedig különösen nem, amikor külföldre látogatnak. És bár ezzel megelőzik az esetleges ételmérgezést, a legegzotikusabb finomságokról is lemaradnak…

Még több

Sztárhírek