Nem biztos, hogy Erzsébet megkapja a koronavírus elleni vakcinát?

Pedig tegnap már megkapta a világon az első ember az oltást…és az nem a királynő volt!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem biztos, hogy Erzsébet megkapja a koronavírus elleni vakcinát?

Tegnap óriási dolog történt: egy páciensnek – először a világon – beadták a koronavírus elleni vakcinát! Egy 90 éves brit néniről van szó, Margaret Keenannek hívják és a Coventry kórházban oltották be a Pfizer anyagával. Utána pedig már érkezett is a második páciens, az első férfi, William Shakespeare (nem, nem vicc!) Warwickshire-ből.

Az Egyesült Királyság 40 millió dózis vakcinát rendelt, és eltökéltek, hogy minél gyorsabban megkaphassák az emberek a koronavírus elleni védelmet, ezért (a tesztelésekkel ellentétben) ezt ingyenesen elérhetővé tette az Országos Egészségügyi Szolgálat.

Ez viszont azzal jár, hogy nagy valószínűséggel a politikusok, a hírességek és a gazdagok, de még a királyi család sem kap lehetőséget, hogy sorba álljon az első adag kiosztásakor. Merthogy leginkább egészségügyi alapon mérik a vakcinára való jogosultságot: a 80-an év felettiek, egészségügyi dolgozókat csökkenő sorrendben követik az idősek (először a 75 év felettiek, utána a 70 felettiek és így tovább). Mondjuk ebből kiindulva a királynő, a férje pedig pláne abszolút jogosultak lennének az azonnal oltásra: hiszen II. Erzsébet 94, Fülöp herceg pedig jövő nyáron tölti be a 100. születésnapját.

Arról még nincs infó, hogy végül megkapják-e a vakcinát, és ha igen, akkor arról a nyilvánosság is értesülni fog-e, de a korábbi nyilatkozatok alapján azért abszolút tervben van a királynő és a herceg beoltása. A királyi párt ugyanis az egész pandémia alatt óvta a családja is, és ők maguk is minden karantén-szabályt betartottak. „Közegészségügyi szervezet vagyunk, a célunk pedig, hogy minden egyes tagját megvédjük a lakosságnak, amibe természetesen Őfelsége is beletartozik”– mondta a gyógyszerekért felelős MHRA vezetője, Dr. June Raine.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg tehát nagy eséllyel mégiscsak megkaphatják már az első körben a vakcinát, de a királyi család többi tagjának biztosan várnia kell még vele. Károly herceg és Kamilla  a 70 év felettiek korcsoportjába tartoznak, így a negyedik körben eshet rájuk a sor.

Míg Katalin és Vilmos fiatalok és nem veszélyeztetettek révén legkorábban csak 2021 elején kaphatják meg a vakcinát. Meghanre és Harryre pedig ismét csak totál más szabályok vonatkoznak, mivel az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet még nem fogadta el a Pfizer oltóanyagát.

Címkék: angol királyi család covid-19 erzsébet királynő fülöp herceg katalin és vilmos királynő koronavírus koronavírus elleni vakcina meghan és harry vakcina

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Tom Felton összeesett golfozás közben

Tom Felton összeesett golfozás közben

A Harry Potter mozik meg nem értett rosszfiúja egy sportrendezvényen lett rosszul, azonnal a segítségére siettek.

Dallos Bogi új, rövidebb frizuráját csak imádni lehet

Az énekesnő megszabadult ikonikus hosszú fürtjeitől, a változás pedig annyira jó lett, hogyha meglátod, azonnal tárcsázni akarod majd a fodrászodat.

Tóth Gabinak orvosi segítségre lenne szüksége

Túl sok minden megy keresztül mostanában, ami a pszichológus szerint hosszú távon durván kicsinálhatja az énekesnő mentális egészségét.

Ezeket a borzalmas karaktereket valójában nagyon édes sztárok alakították

A következő színészek annyira jól játszották híres szerepüket, hogy a képernyőt nézve már-már elhittük nekik, hogy a való életben is ennyire gonoszak...

Marvel-sztárok, akikről fogalmad sem volt, hogy ilyen jó barátok

Nem véletlenül működik köztük olyan jól a képernyőn a kémia…

Kylie Jenner elárulta a babája nemét, és észre sem vetted

Akkora easter egget hagyott Kylie Jenner az Instagramján, amit maximum a Marvel filmektől szokhattál meg.

Fluor Tomi pikáns fotóval köszöntötte szülinapján Szabó Zsófit

Tegnap ünnepelte 33. születésnapját Szabó Zsófi, és nyilván nem telhetett el ez a nap anélkül, hogy fel ne köszöntötte volna Fluor Tomi. Erre az egyszerre vicces és zavarba ejtő kompozícióra viszont nem számítottunk.

Shane Tusup Hosszú Katinka tűrőképességét feszegeti

Az edző és a tanítványa elfoglalták Hosszú Katinka felségterületét, miközben az Iron Lady éppen egy másik országban van.

Korhatáros fotó készült Megan Foxról és Kourtney Kardashianról

Hát, a képeket elnézve nehéz szavakat találni... Egy biztos, Kim Kardashian fehérneműmárkája új célközönséget talált: a férfiakat.

Vilmos herceg vallomásától könnyekig meghatódsz

A herceg a gyerekkoráról mesélt, pontosabban arról, hogy Fülöp herceg milyen huncutságokra vette rá az unokáit.

Fájó döntést hozott Hosszú Katinka

Hetek óta az a legnagyobb kérdés, vajon Hosszú Katinka folytatja-e úszókarrierjét vagy sem. Végre megkaptuk a választ.

Borzalmas baleset miatt került kerekesszékbe a Szexoktatás sztárja, George Robinson

Isaac nem csak a sorozatban csupaszív karakter, de az őt alakító George Robinson is egy olyan srác, akivel szívesen lógnál együtt a hétköznapokban. Pedig egy szörnyű baleset után az egész életét újra kellett gondolnia a Szexoktatás színészének.

Nem Willie Garson az egyetlen színész, aki meghalt, mielőtt befejezhetett volna egy filmet vagy sorozatot

Az egész világot megrázta a hír, hogy a Szex és New York színésze, Willie Garson tragikus hirtelenséggel meghalt. És sajnos nem ő az egyetlen, aki már nem tudta befejezni élete nagy munkáját.