Az Instagram tényleg a kamerádon keresztül kémkedik utánad?

Az iPhone-felhasználók vannak leginkább veszélyben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az Instagram tényleg a kamerádon keresztül kémkedik utánad?

Nem először vádolták meg a Facebbokot azzal, hogy a telefonod kameráján keresztül kémkedik utánad, most viszont már hivatalosan is beperelték a céget, azon belül is az Instagramot. Az app ugyanis állítólag belemászik a telód kamerájába, és minden engedély nélkül használja azt.

Az egész még júliusban kezdődött, amikor egyre több hír jelent meg arról, hogy az Insta használni kezdte az iPhone felhasználók kameráit anélkül, hogy az illető maga aktiválta volna azt. Bár a Facebook akkor mindent tagadott, sőt egy technikai problémára fogta az egészet: azt állították, hogy a mobilok hamis értesítést küldtek arról, hogy az Instagram az iPhone kameráját használja.

A Bloomberg magazin ezután szeptemberben megírta, hogy az Insta felhasználói beperelték az appot, mert az „extrémen privát és intim személyes adatokhoz fér hozzá, még a felhasználók saját otthonában is”, ezzel pedig olyan marketing adatokat gyűjtenek, amiket amúgy nem érhetnének el.

A Twitteren néhány napja újra elterjedt a Bloomberg cikke, és a netezők elég félelmetes dolgokat osztottak meg. Az egyik Twitterező szerint az iOS 14-en éppen a kémkedés kivédésére jelent meg egy zöld pötty a töltő mellett – ez jelzi, ha a kamera engedély nélkül be van kapcsolva, míg a narancssárga a hang használatára figyelmeztet. Néhányan pedig saját magukat látták viszont egy-egy hirdetésben:

Most pedig már az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság és az ausztrál Fogyasztóvédelmi Hatóság is bepereli a Facebookot. Ők viszont már nem csak az Instagramot, hanem a WhatsAppot is illegális adatgyűjtéssel vádolják. A Facebook pedig továbbra is mindent tagad…

Ezzel a kezeléssel szépül Lola (x)

Arcápolás tekintetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés fontosságát és jelentőségét. Nem érdemes kivárni azt a pontot, amikor már csak drasztikusabb megoldással segíthetünk a ráncainkon. A mai 20-asok és 30-asok már nagyon odafigyelnek a bőrükre, a gondos arctisztításra, a fényvédelemre. Tudatosan keresik az olyan orvos-esztétikai kezeléseket, melyek tökéletesen használhatók prevencióra is.
Címkék: beperelték facebook Instagram iphone kémkedés para telefon kamera Twitter whatsapp

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Ő lenne Billie Eilish új pasija?

Ő lenne Billie Eilish új pasija?

Író, színész, és nem mellesleg Billie Eilish új szerelme. Ideje, hogy közelebbről is megismerd Matthew Tyler Vorce-t.

Valami nagyon nem stimmel Fekete Dávid új fotóján

Az egykori Megasztáros, Fekete Dávid szeretetszolgálatnak hívott valamit legújabb fotóin, ami – tekintve a körülményeket – nem igazán tűnik annak.

Ezért nem utazott még haza Harry herceg

Nagyon jó oka volt rá Harry hercegnek, hogy Fülöp herceg temetése után nem tért vissza azonnal az Egyesült Államokba.

Harvey Weinstein borzalmas állapotban van a börtönben

Fogai egy részét elveszítette, és mára szinte vak Harvey Weinstein, így pont egészségügyi állapota állhat kaliforniai kiadatása útjában, ahol további szexuális bűncselekményei igazolódhatnak be.

Erzsébet királynő újabb hagyományt szakít meg a gyászidőszakban

Elsőre furcsának tűnhet az állítás, miszerint pont a Fülöp herceg iránti tisztelet és szeretet jelképeként töri meg a hagyományt a gyász alatt Erzsébet királynő, de így van.

Félmeztelen aktivista zavarta meg Fülöp herceg temetését, ez lett a vége

Fülöp herceg szombaton tartott temetése több ok miatt, köztük egy félmeztelen aktivista akciója miatt is örökre a retinába égett.

Hihetetlen: A Dawson és a haverok szereplőinek már kamasz gyerekei vannak!

Már 23 év is eltelt azóta, hogy elindult a Dawson és a haverok! A főszerplők azóta családot alapítottak, sőt, legtöbbjüknek már kamasz gyereke van, nézd csak!

Sztárok, akiknek borzalmas gyerekkoruk volt

Jelenleg a fél világ őket irigyli, pedig ezeknek a sztároknak olyan szörnyű gyerekkora volt, hogy az is kész csoda, hogy élnek!

Kiderült, mivel foglalkozott Meghan Markle Fülöp herceg temetése alatt

Harry herceg felesége nem utazott Angliába, hogy jelen legyen a szomorú eseményen, de ez nem jelenti azt, hogy Meghan Markle abszolút ignorálta volna a temetést.

Minden idők legkeményebb sztárbosszúi – ezek után biztosan máshogy nézel kedvenceidre

Az egész világ egy életre megtanulta, hogy a következő celebekkel jobb nem ujjat húzni, ugyanis nem viccelnek, ha bosszúról van szó.

Jennifer Lopez az Instán szólt be exének szakításuk után

A mód, ahogyan tette, nagyon finom, Jennifer Lopez üzenete viszont kristálytiszta arról, mit gondol exe hozzáállásáról.

Szívszorító dolgot tett Erzsébet királynő Fülöp herceg temetésén

Tegnap kísérték utolsó útjára Fülöp herceget, az uralkodó, Erzsébet királynő pedig könnyfakasztó gesztust tett temetésén.

Zöldkoporsóban temetik Fülöp herceget

A 99 korában elhunyt Fülöp herceget a mai napon temetik, végakarata szerint zöld szellemiség jegyében.