2020.12.16.@ 12.12

Ha meghallod a pasidtól a következő mondatokat, érdemes elgondolkodnod a szakításon

Ha valaki tényleg szeret, nem fog veled így beszélni…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha meghallod a pasidtól a következő mondatokat, érdemes elgondolkodnod a szakításon

Bármennyire is szereted a pasidat, vannak olyan intő jelek egy párkapcsolatban, amiket egész egyszerűen nem szabad figyelmen kívül hagyni. A manipuláció, az érzelmi bántalmazás nagyon súlyos sebeket ejthet az énképeden, önértékeléseden, szóval ha az alábbi szituációk ismerősnek tűnnek, érdemes lehet elgondolkoznod a szakításon.

Ha bunkózik a családoddal

Érdemes odafigyelned arra, hogy miként is viselkedik a pasid a családtagjaiddal. Ha nem tud kedves lenni a nagymamádhoz, akkor te mégis mit várhatsz tőle?

Megmondja, hogyan kéne gondolkoznod

A kölcsönös tisztelet, a kompromisszumkészség és a nyílt kommunikáció minden egészséges kapcsolat alapja. Ha a pasid folyamatosan rád akarja erőltetni a gondolkodásmódját, és sosem ad neked igazad, az egy elég erős intőjel. Ez ugyanis a manipulatív viselkedés egy nagyon jellegzetes tünete.

Ő akarja eldönteni, hogy hova mehetsz, vagy hova nem

Egy egészséges kapcsolatban a pasid nem szabályozhatja be az életedet, tehát azt sem szabhatja meg, hogy hova mehetsz. Ez egyébként megint csak a manipulatív, bántalmazó emberekre jellemzője, ők próbálják meg különféle húzásokkal irányítani és izolálni a partnerüket.

Megmondja, hogyan viselkedj

Egy szerető párkapcsolatban elfogadják egymást a felek, és nem akarják megváltoztatni a másik viselkedését. Ha folyamatosan rád szól, ha azt mondja, hogy a viselkedéseddel kellemetlen helyzetbe hozod mások előtt, akkor érdemes végiggondolni a kapcsolatotokat.

Megjegyzéseket tesz a külsődre

Az is egy nagyon fontos intő jel, ha a partnered folyamatosan megjegyzéseket tesz a ruháidra, ha beszól az alakodra, vagy elő akarja írni, hogy mit vehetsz fel. Ez ismét egy klasszikus manipulációs technika, amit gyakran alkalmaznak a bántalmazók.

Mindig minden a te hibád

A problémák miatt sosem szabad csak az egyik felet okolni, ketten vagytok egy kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy mindkettőtöknek felelősséget kell vállalnia. Ha azt veszed észre, hogy a pasid mindig mindent a te nyakadba varr, érdemes elgondolkodnod a továbblépésen.

Rajtad vezeti le a haragját

Persze mindenkinek lehetnek rossz napjai és az sem egészséges, ha valaki magába fojtja a dühét – de , ha a párod folyamatosan rajtad vezeti le a haragját, ha kiabál veled, borzalmas dolgokat vág a fejedhez, az is intő jel lehet. A verbális bántalmazás igenis komoly dolog, ha nem érzed jól vagy biztonságban magad, ideje tovább állnod.

Címkék: kapcsolat mondat párkapcsolat szakítás szerelem tippek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Nagyon durva videó került elő Kanye Westről

Így még nem láttuk viselkedni.

Emma Roberts újabb fotót posztolt kisfiáról

Ettől a képtől elolvadsz majd!

Végre kiderült, kik az angol királyi család legkeményebben dolgozó tagjai

Annyit elárulunk, hogy NEM II. Erzsébet húzta be az első helyet.

Billie Eilish őszintén beszélt a saját testével való kapcsolatáról

Az énekesnő elmondta, hogy érzett AZZAL a képpel kapcsolatban.

Nagyon csúnyán kiakadtak a rajongók Jennifer Lopez legújabb kihívásán

Ez most nem úgy sült el, ahogy J.Lo tervezte...