Ha meghallod a pasidtól a következő mondatokat, érdemes elgondolkodnod a szakításon

Ha valaki tényleg szeret, nem fog veled így beszélni…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha meghallod a pasidtól a következő mondatokat, érdemes elgondolkodnod a szakításon

Bármennyire is szereted a pasidat, vannak olyan intő jelek egy párkapcsolatban, amiket egész egyszerűen nem szabad figyelmen kívül hagyni. A manipuláció, az érzelmi bántalmazás nagyon súlyos sebeket ejthet az énképeden, önértékeléseden, szóval ha az alábbi szituációk ismerősnek tűnnek, érdemes lehet elgondolkoznod a szakításon.

Ha bunkózik a családoddal

Érdemes odafigyelned arra, hogy miként is viselkedik a pasid a családtagjaiddal. Ha nem tud kedves lenni a nagymamádhoz, akkor te mégis mit várhatsz tőle?

Megmondja, hogyan kéne gondolkoznod

A kölcsönös tisztelet, a kompromisszumkészség és a nyílt kommunikáció minden egészséges kapcsolat alapja. Ha a pasid folyamatosan rád akarja erőltetni a gondolkodásmódját, és sosem ad neked igazad, az egy elég erős intőjel. Ez ugyanis a manipulatív viselkedés egy nagyon jellegzetes tünete.

Ő akarja eldönteni, hogy hova mehetsz, vagy hova nem

Egy egészséges kapcsolatban a pasid nem szabályozhatja be az életedet, tehát azt sem szabhatja meg, hogy hova mehetsz. Ez egyébként megint csak a manipulatív, bántalmazó emberekre jellemzője, ők próbálják meg különféle húzásokkal irányítani és izolálni a partnerüket.

Megmondja, hogyan viselkedj

Egy szerető párkapcsolatban elfogadják egymást a felek, és nem akarják megváltoztatni a másik viselkedését. Ha folyamatosan rád szól, ha azt mondja, hogy a viselkedéseddel kellemetlen helyzetbe hozod mások előtt, akkor érdemes végiggondolni a kapcsolatotokat.

Megjegyzéseket tesz a külsődre

Az is egy nagyon fontos intő jel, ha a partnered folyamatosan megjegyzéseket tesz a ruháidra, ha beszól az alakodra, vagy elő akarja írni, hogy mit vehetsz fel. Ez ismét egy klasszikus manipulációs technika, amit gyakran alkalmaznak a bántalmazók.

Mindig minden a te hibád

A problémák miatt sosem szabad csak az egyik felet okolni, ketten vagytok egy kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy mindkettőtöknek felelősséget kell vállalnia. Ha azt veszed észre, hogy a pasid mindig mindent a te nyakadba varr, érdemes elgondolkodnod a továbblépésen.

Rajtad vezeti le a haragját

Persze mindenkinek lehetnek rossz napjai és az sem egészséges, ha valaki magába fojtja a dühét – de , ha a párod folyamatosan rajtad vezeti le a haragját, ha kiabál veled, borzalmas dolgokat vág a fejedhez, az is intő jel lehet. A verbális bántalmazás igenis komoly dolog, ha nem érzed jól vagy biztonságban magad, ideje tovább állnod.

Címkék: kapcsolat mondat párkapcsolat szakítás szerelem tippek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

7 fotó, ami bebizonyítja, hogy Sarolta hercegnő a királyi család legmakacsabb gyereke

7 fotó, ami bebizonyítja, hogy Sarolta hercegnő a királyi család legmakacsabb gyereke

Sarolta hercegnő az egyik kedvencünk a királyi családból, mert annyira eleven, vagány és ahogy azt a következő képekből is látni fogod: makacs is.

Közel 20 éve szerelmes feleségébe a Netflixes Vágyak/Valóság jófiúja, Mike Vogel

A Cooper Connellyt alakító Mike Vogel nem csak a sorozatban, hanem az életben is igazi mintaapa és férj, aki már egészen fiatalon, 23 évesen feleségül vette élete szerelmét.

6 alkalom, amikor Harry herceg kőkeményen magára haragította Erzsébet királynőt

Akármennyire szereti Erzsébet királynő az unokáját, Harry hercegnek elég sokszor sikerült nála kivernie a biztosítékot az évek során.

Hová tűnt a Trónok harca legszerethetőbb színésze, John Bradley?

Ha igazi GOT-fan voltál, akkor biztosan tudod, hogy ő alakította az egyik legszerethetőbb karaktert, Samwell Tarly-t, de azóta nem sokat hallani róla...

Meghan Markle a gyerekeinek is továbbadhatja ritka betegségét

Meghan Markle valószínűleg egy nem mindennapi szindrómában szenved, ami általában genetikus, így hatással lehet Archie-ra és Lilibet Dianára is.

Madonna lánya nem borotválja a hónalját és nem érdekli, ki mit gondol

Lourdes Leon, Madonna lánya is részt vett a Met-gálán, viszont az emberek nem a ruhája, hanem valami egészen más miatt beszélnek róla.

Ez a nő kísértetiesen hasonlít Diana hercegnőre

Egy holland nő robbantotta fel a netet azzal, hogy a megszólalásig úgy néz ki, mint Diana hercegnő.

Hová tűnt hirtelen Britney Spears Instagramja?

Két napja még boldogan bejelentette itt az eljegyzését, mára azonban már teljesen nyoma veszett Britney Spears Instagramjának. Mi történhetett?

Tolvai Reni megmutatta, milyen az arca filter nélkül

Tolvai Renit gyakran kritizálják a megjelenése miatt, de most megmutatta, hogy néz ki természetesen, filterek nélkül.

Károly herceg átengedheti a trónt Vilmosnak

A királynő halála után Károly herceg lenne az uralkodó, de most úgy tűnik, egyre nagyobb az esély arra, hogy hátralép és utat enged Vilmos hercegnek.

Erről árulkodik Meghan Markle és a szülinapos Harry herceg testbeszéde

Diana kisebbik fia szeptember 15-én ünnepli a 37. születésnapját és ki merjük jelenteni, hogy ennél boldogabban még sosem fújhatta el a gyertyákat a tortáján. Júniusban megszületett Harry herceg második gyermeke, feleségével pedig összetartóbb a kapcsolata, mint valaha.

Ezért hiszi azt mindenki, hogy Katalin hercegné újra terhes

Katalin hercegné eltűnése sokak szerint nem véletlen, és úgy gondolják, egy újabb terhesség állhat a háttérben.

Innen olyan ismerős a Clickbait színésznője, Zoe Kazan

Jelenleg a Clickbait című sorozat a LEGIZGALMASABB újdonság a Netflixen, amiben részed lehet. Azt ugyan nem állítjuk, hogy hemzseg az ismert színészektől, de joggal érezheted a főszereplő Zoe Kazant nézve, hogy ezt a lányt már biztosan láttad valamiben – és el is áruljuk, miben.