Ilyen valójában a Netflixnél dolgozni

Most kiderül, tényleg az álommeló kategória-e vagy sem.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ilyen valójában a Netflixnél dolgozni

Az egy dolog, hogy ma már 190 különböző országban 167 millió előfizetője van, de tudtad, hogy a Netflix 1997-ben egy aprócska DVD-kölcsönzőként indult, ami ráadásul két évvel később már a csőd szélén állt? Akkor mégis hogyan lett ma a filmek és a sorozatok emblematikus platformja és gyártója, ami olyan alapnak számít, mint a reggeli kávé? Erről ír első könyvében (Az a szabály, hogy nincs szabály) a Netflix alapítója és egyben vezérigazgatója, Reed Hastings. De hogyan juthat be valaki a Netflixhez, milyenek az elvárások és a fizetés? Hastings ezt sem tartotta magában.

Zseni vagy? Jöhetsz?

A Netflix nemlétező álláshirdetéseibe akár azt is belefogalmazhatnák, hogy átlagos képességű, kényelmes, ráérős kollégák kíméljenek. Hastings ugyanis csak olyanokkal hajlandó együtt dolgozni, akik nem csak motiváltak, de kimagaslóak is egy adott területen. Aki valahogy bejut, de mégsem ezt produkálja, attól egy csinos végkielégítéssel gyorsan könnymentes búcsút vesznek. Hastings ugyanis nagyon mélyen hisz abban, hogy egy felszabadított hely lehetőség arra, hogy egy sokkal kimagaslóbb emberrel dolgozhasson együtt. Egy olyannal, aki bírja a terhelést és szenvedélyesen végzi a melót, plusz kimondja, amit gondol, legyen szó felettesről, beosztottról, vagy a vezérigazgatóról.

Money, money, money

Hastings hisz abban, hogy egy igazán jó munkaerő megtartása mindennél fontosabb, ezért inkább kevesebb emberrel dolgozik együtt, azoknak viszont elképesztően magas fizut ad. Szerinte ugyanis sokkal nagyobb pénzkiesés elveszíteni valakit és pótolni a tudását-hozzáállását-személyes varázsát, mint megtartani egy csillagászati összegért.

Elmentem!

„Az információs korszakban az számít, amit leteszel az asztalra, és nem az, hány órát blokkolsz be. Attól, hogy több szabadságot adtunk az embereinknek, jobban kezdték magukénak érezni a dolgokat, és felelősségteljesebben kezdtek viselkedni.” – állítja Hastings, aki 2004-ben eltörölte, hogy cégen belül lekövessék, ki, mennyi szabit vett ki, helyette pedig ez az egyszerű képlet lépett érvénybe: ha fáradt vagy, menj szabira, akár lépd túl a klasszikus keretet, de teljesíts. És mi lesz azzal, aki nem lehetőségként és bizalomként éli meg ezt az elképesztően nyitott cégkultúrát, hanem visszaél vele? Páros lábbal repül, mielőtt ki tudná mondani, hogy „binge watching”.

Címkék: az a szabály céges kultúra elvárások fizetés hogy nincs szabály karrier meló munka netflix netflixnél dolgozni Reed Hastings új könyv zsenialitás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

7 fotó, ami bebizonyítja, hogy Sarolta hercegnő a királyi család legmakacsabb gyereke

7 fotó, ami bebizonyítja, hogy Sarolta hercegnő a királyi család legmakacsabb gyereke

Sarolta hercegnő az egyik kedvencünk a királyi családból, mert annyira eleven, vagány és ahogy azt a következő képekből is látni fogod: makacs is.

Közel 20 éve szerelmes feleségébe a Netflixes Vágyak/Valóság jófiúja, Mike Vogel

A Cooper Connellyt alakító Mike Vogel nem csak a sorozatban, hanem az életben is igazi mintaapa és férj, aki már egészen fiatalon, 23 évesen feleségül vette élete szerelmét.

6 alkalom, amikor Harry herceg kőkeményen magára haragította Erzsébet királynőt

Akármennyire szereti Erzsébet királynő az unokáját, Harry hercegnek elég sokszor sikerült nála kivernie a biztosítékot az évek során.

Hová tűnt a Trónok harca legszerethetőbb színésze, John Bradley?

Ha igazi GOT-fan voltál, akkor biztosan tudod, hogy ő alakította az egyik legszerethetőbb karaktert, Samwell Tarly-t, de azóta nem sokat hallani róla...

Meghan Markle a gyerekeinek is továbbadhatja ritka betegségét

Meghan Markle valószínűleg egy nem mindennapi szindrómában szenved, ami általában genetikus, így hatással lehet Archie-ra és Lilibet Dianára is.

Madonna lánya nem borotválja a hónalját és nem érdekli, ki mit gondol

Lourdes Leon, Madonna lánya is részt vett a Met-gálán, viszont az emberek nem a ruhája, hanem valami egészen más miatt beszélnek róla.

Ez a nő kísértetiesen hasonlít Diana hercegnőre

Egy holland nő robbantotta fel a netet azzal, hogy a megszólalásig úgy néz ki, mint Diana hercegnő.

Hová tűnt hirtelen Britney Spears Instagramja?

Két napja még boldogan bejelentette itt az eljegyzését, mára azonban már teljesen nyoma veszett Britney Spears Instagramjának. Mi történhetett?

Tolvai Reni megmutatta, milyen az arca filter nélkül

Tolvai Renit gyakran kritizálják a megjelenése miatt, de most megmutatta, hogy néz ki természetesen, filterek nélkül.

Károly herceg átengedheti a trónt Vilmosnak

A királynő halála után Károly herceg lenne az uralkodó, de most úgy tűnik, egyre nagyobb az esély arra, hogy hátralép és utat enged Vilmos hercegnek.

Erről árulkodik Meghan Markle és a szülinapos Harry herceg testbeszéde

Diana kisebbik fia szeptember 15-én ünnepli a 37. születésnapját és ki merjük jelenteni, hogy ennél boldogabban még sosem fújhatta el a gyertyákat a tortáján. Júniusban megszületett Harry herceg második gyermeke, feleségével pedig összetartóbb a kapcsolata, mint valaha.

Ezért hiszi azt mindenki, hogy Katalin hercegné újra terhes

Katalin hercegné eltűnése sokak szerint nem véletlen, és úgy gondolják, egy újabb terhesség állhat a háttérben.

Innen olyan ismerős a Clickbait színésznője, Zoe Kazan

Jelenleg a Clickbait című sorozat a LEGIZGALMASABB újdonság a Netflixen, amiben részed lehet. Azt ugyan nem állítjuk, hogy hemzseg az ismert színészektől, de joggal érezheted a főszereplő Zoe Kazant nézve, hogy ezt a lányt már biztosan láttad valamiben – és el is áruljuk, miben.