Ilyen valójában a Netflixnél dolgozni

Most kiderül, tényleg az álommeló kategória-e vagy sem.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ilyen valójában a Netflixnél dolgozni

Az egy dolog, hogy ma már 190 különböző országban 167 millió előfizetője van, de tudtad, hogy a Netflix 1997-ben egy aprócska DVD-kölcsönzőként indult, ami ráadásul két évvel később már a csőd szélén állt? Akkor mégis hogyan lett ma a filmek és a sorozatok emblematikus platformja és gyártója, ami olyan alapnak számít, mint a reggeli kávé? Erről ír első könyvében (Az a szabály, hogy nincs szabály) a Netflix alapítója és egyben vezérigazgatója, Reed Hastings. De hogyan juthat be valaki a Netflixhez, milyenek az elvárások és a fizetés? Hastings ezt sem tartotta magában.

Zseni vagy? Jöhetsz?

A Netflix nemlétező álláshirdetéseibe akár azt is belefogalmazhatnák, hogy átlagos képességű, kényelmes, ráérős kollégák kíméljenek. Hastings ugyanis csak olyanokkal hajlandó együtt dolgozni, akik nem csak motiváltak, de kimagaslóak is egy adott területen. Aki valahogy bejut, de mégsem ezt produkálja, attól egy csinos végkielégítéssel gyorsan könnymentes búcsút vesznek. Hastings ugyanis nagyon mélyen hisz abban, hogy egy felszabadított hely lehetőség arra, hogy egy sokkal kimagaslóbb emberrel dolgozhasson együtt. Egy olyannal, aki bírja a terhelést és szenvedélyesen végzi a melót, plusz kimondja, amit gondol, legyen szó felettesről, beosztottról, vagy a vezérigazgatóról.

Money, money, money

Hastings hisz abban, hogy egy igazán jó munkaerő megtartása mindennél fontosabb, ezért inkább kevesebb emberrel dolgozik együtt, azoknak viszont elképesztően magas fizut ad. Szerinte ugyanis sokkal nagyobb pénzkiesés elveszíteni valakit és pótolni a tudását-hozzáállását-személyes varázsát, mint megtartani egy csillagászati összegért.

Elmentem!

„Az információs korszakban az számít, amit leteszel az asztalra, és nem az, hány órát blokkolsz be. Attól, hogy több szabadságot adtunk az embereinknek, jobban kezdték magukénak érezni a dolgokat, és felelősségteljesebben kezdtek viselkedni.” – állítja Hastings, aki 2004-ben eltörölte, hogy cégen belül lekövessék, ki, mennyi szabit vett ki, helyette pedig ez az egyszerű képlet lépett érvénybe: ha fáradt vagy, menj szabira, akár lépd túl a klasszikus keretet, de teljesíts. És mi lesz azzal, aki nem lehetőségként és bizalomként éli meg ezt az elképesztően nyitott cégkultúrát, hanem visszaél vele? Páros lábbal repül, mielőtt ki tudná mondani, hogy „binge watching”.

Ezzel a kezeléssel szépül Lola (x)

Arcápolás tekintetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés fontosságát és jelentőségét. Nem érdemes kivárni azt a pontot, amikor már csak drasztikusabb megoldással segíthetünk a ráncainkon. A mai 20-asok és 30-asok már nagyon odafigyelnek a bőrükre, a gondos arctisztításra, a fényvédelemre. Tudatosan keresik az olyan orvos-esztétikai kezeléseket, melyek tökéletesen használhatók prevencióra is.
Címkék: az a szabály céges kultúra elvárások fizetés hogy nincs szabály karrier meló munka netflix netflixnél dolgozni Reed Hastings új könyv zsenialitás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Ő lenne Billie Eilish új pasija?

Ő lenne Billie Eilish új pasija?

Író, színész, és nem mellesleg Billie Eilish új szerelme. Ideje, hogy közelebbről is megismerd Matthew Tyler Vorce-t.

Valami nagyon nem stimmel Fekete Dávid új fotóján

Az egykori Megasztáros, Fekete Dávid szeretetszolgálatnak hívott valamit legújabb fotóin, ami – tekintve a körülményeket – nem igazán tűnik annak.

Ezért nem utazott még haza Harry herceg

Nagyon jó oka volt rá Harry hercegnek, hogy Fülöp herceg temetése után nem tért vissza azonnal az Egyesült Államokba.

Harvey Weinstein borzalmas állapotban van a börtönben

Fogai egy részét elveszítette, és mára szinte vak Harvey Weinstein, így pont egészségügyi állapota állhat kaliforniai kiadatása útjában, ahol további szexuális bűncselekményei igazolódhatnak be.

Erzsébet királynő újabb hagyományt szakít meg a gyászidőszakban

Elsőre furcsának tűnhet az állítás, miszerint pont a Fülöp herceg iránti tisztelet és szeretet jelképeként töri meg a hagyományt a gyász alatt Erzsébet királynő, de így van.

Félmeztelen aktivista zavarta meg Fülöp herceg temetését, ez lett a vége

Fülöp herceg szombaton tartott temetése több ok miatt, köztük egy félmeztelen aktivista akciója miatt is örökre a retinába égett.

Hihetetlen: A Dawson és a haverok szereplőinek már kamasz gyerekei vannak!

Már 23 év is eltelt azóta, hogy elindult a Dawson és a haverok! A főszerplők azóta családot alapítottak, sőt, legtöbbjüknek már kamasz gyereke van, nézd csak!

Sztárok, akiknek borzalmas gyerekkoruk volt

Jelenleg a fél világ őket irigyli, pedig ezeknek a sztároknak olyan szörnyű gyerekkora volt, hogy az is kész csoda, hogy élnek!

Kiderült, mivel foglalkozott Meghan Markle Fülöp herceg temetése alatt

Harry herceg felesége nem utazott Angliába, hogy jelen legyen a szomorú eseményen, de ez nem jelenti azt, hogy Meghan Markle abszolút ignorálta volna a temetést.

Minden idők legkeményebb sztárbosszúi – ezek után biztosan máshogy nézel kedvenceidre

Az egész világ egy életre megtanulta, hogy a következő celebekkel jobb nem ujjat húzni, ugyanis nem viccelnek, ha bosszúról van szó.

Jennifer Lopez az Instán szólt be exének szakításuk után

A mód, ahogyan tette, nagyon finom, Jennifer Lopez üzenete viszont kristálytiszta arról, mit gondol exe hozzáállásáról.

Szívszorító dolgot tett Erzsébet királynő Fülöp herceg temetésén

Tegnap kísérték utolsó útjára Fülöp herceget, az uralkodó, Erzsébet királynő pedig könnyfakasztó gesztust tett temetésén.

Zöldkoporsóban temetik Fülöp herceget

A 99 korában elhunyt Fülöp herceget a mai napon temetik, végakarata szerint zöld szellemiség jegyében.