5 árulkodó jel, hogy a pasid teljesen lerombolja az önbecsülésed

Ismerős valamelyik? Akkor ideje tovább állnod!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 árulkodó jel, hogy a pasid teljesen lerombolja az önbecsülésed

A szerelem vak – tartja a közmondás, és mindjárt látni fogod, hogy ez mennyire nagyon igaz! Ha szeretünk valaki, hajlamosak vagyunk nem észrevenni a vészjósló jeleket, és gyakran csak akkor ébredünk fel a rózsaszín álomból, ha már túlságosan késő. Ne hagyd, hogy a pasid semmibe vegye az érzéseidet, és kizsákmányolja a szeretetedet! Ha az alábbi jelek bármelyikét is felismered, az azt jelenti, hogy partnered már elkezdte lerombolni az önbecsülésedet.

Ha folyamatosan kritizál

Persze nem kell, hogy a pasid mindig mindenben egyetértsen veled, a kritikának igenis helye kell, hogy legyen egy kapcsolatban – de nem mindegy, hogy hogyan. Az építő kritika tisztelettel, tapintattal és kedvességgel jár együtt. Az viszont egyáltalán nem építő, ha a pasid folyamatosan azt sulykolja, hogy nem vagy elég jó, ha a magabiztosságodat próbálja letörni, és azt érezteti veled, hogy semmit sem tudsz rendesen megcsinálni.

Ahelyett, hogy segítene, kitúr a feladatokból

Ahelyett, hogy megkérdezné segíthet-e valamiben, inkább odébb zavar, és ő maga végzi el az adott feladatot? Hiába mosogattál el, ő ellenőrizgetni kezdi a poharakat és inkább újra elmosogat mindent, csak hogy végre „jól” legyen megcsinálva? Ez annak a jele, hogy a pasid szerint képtelen vagy bármit is jól megcsinálni. Ha a másik ilyen és ehhez hasonló húzásokkal folyamatosan azt érezteti veled, hogy nem vagy elég jó, akkor ezt szépen lassan te is elhiszed majd…

A szeretetének feltételei vannak

Folyamatosan attól rettegsz, hogy a pasid a legapróbb hiba miatt is el fog hagyni? Az egymás iránti szeretet, tisztelet és elfogadás egy egészséges párkapcsolatban természetesen jelen kell, hogy legyen, tehát ha a pasid szerint mindezt neked „ki kell érdemelned”, az egy elég durva intő jel. Ne elégedj meg egy olyan kapcsolattal, ahol keményen meg kell dolgoznod azért, hogy kiérdemeld a partnered figyelmét.

Nélküled hoz döntéseket

Egy kapcsolatban mindkét fél véleménye, gondolatai ugyanolyan fontosak, ez pedig azt jelenti, hogy a döntésekbe igenis mindkettőtöknek kell, hogy legyen beleszólása. Ha pasid sosem ad lehetőséget, hogy elmond a véleményed, ha nem kíváncsi arra, hogy mit gondolsz, az hosszú távon nagyon le tudja építeni az önértékelésedet.

Gyerekként kezel

Egy felnőtt sem szereti, ha gyerekként kezelik, sőt még maguk a gyerekek sincsenek mindig oda érte. Ha egy pasi, aki úgy beszél veled, mintha hülye lennél, esetleg lekicsinyel, és kigúnyol téged mások előtt, gyakorlatilag azt érezteti veled, hogy szerinte te kevesebbet érsz, mint ő. Ne hagyd, hogy így bánjanak veled, az ilyen viselkedés súlyos károkat okozhat az önértékelésedben!

Címkék: érzelem jelek kapcsolat önbecsülés párkapcsolat szakítás szerelem

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

7 fotó, ami bebizonyítja, hogy Sarolta hercegnő a királyi család legmakacsabb gyereke

7 fotó, ami bebizonyítja, hogy Sarolta hercegnő a királyi család legmakacsabb gyereke

Sarolta hercegnő az egyik kedvencünk a királyi családból, mert annyira eleven, vagány és ahogy azt a következő képekből is látni fogod: makacs is.

Közel 20 éve szerelmes feleségébe a Netflixes Vágyak/Valóság jófiúja, Mike Vogel

A Cooper Connellyt alakító Mike Vogel nem csak a sorozatban, hanem az életben is igazi mintaapa és férj, aki már egészen fiatalon, 23 évesen feleségül vette élete szerelmét.

6 alkalom, amikor Harry herceg kőkeményen magára haragította Erzsébet királynőt

Akármennyire szereti Erzsébet királynő az unokáját, Harry hercegnek elég sokszor sikerült nála kivernie a biztosítékot az évek során.

Hová tűnt a Trónok harca legszerethetőbb színésze, John Bradley?

Ha igazi GOT-fan voltál, akkor biztosan tudod, hogy ő alakította az egyik legszerethetőbb karaktert, Samwell Tarly-t, de azóta nem sokat hallani róla...

Meghan Markle a gyerekeinek is továbbadhatja ritka betegségét

Meghan Markle valószínűleg egy nem mindennapi szindrómában szenved, ami általában genetikus, így hatással lehet Archie-ra és Lilibet Dianára is.

Madonna lánya nem borotválja a hónalját és nem érdekli, ki mit gondol

Lourdes Leon, Madonna lánya is részt vett a Met-gálán, viszont az emberek nem a ruhája, hanem valami egészen más miatt beszélnek róla.

Ez a nő kísértetiesen hasonlít Diana hercegnőre

Egy holland nő robbantotta fel a netet azzal, hogy a megszólalásig úgy néz ki, mint Diana hercegnő.

Hová tűnt hirtelen Britney Spears Instagramja?

Két napja még boldogan bejelentette itt az eljegyzését, mára azonban már teljesen nyoma veszett Britney Spears Instagramjának. Mi történhetett?

Tolvai Reni megmutatta, milyen az arca filter nélkül

Tolvai Renit gyakran kritizálják a megjelenése miatt, de most megmutatta, hogy néz ki természetesen, filterek nélkül.

Károly herceg átengedheti a trónt Vilmosnak

A királynő halála után Károly herceg lenne az uralkodó, de most úgy tűnik, egyre nagyobb az esély arra, hogy hátralép és utat enged Vilmos hercegnek.

Erről árulkodik Meghan Markle és a szülinapos Harry herceg testbeszéde

Diana kisebbik fia szeptember 15-én ünnepli a 37. születésnapját és ki merjük jelenteni, hogy ennél boldogabban még sosem fújhatta el a gyertyákat a tortáján. Júniusban megszületett Harry herceg második gyermeke, feleségével pedig összetartóbb a kapcsolata, mint valaha.

Ezért hiszi azt mindenki, hogy Katalin hercegné újra terhes

Katalin hercegné eltűnése sokak szerint nem véletlen, és úgy gondolják, egy újabb terhesség állhat a háttérben.

Innen olyan ismerős a Clickbait színésznője, Zoe Kazan

Jelenleg a Clickbait című sorozat a LEGIZGALMASABB újdonság a Netflixen, amiben részed lehet. Azt ugyan nem állítjuk, hogy hemzseg az ismert színészektől, de joggal érezheted a főszereplő Zoe Kazant nézve, hogy ezt a lányt már biztosan láttad valamiben – és el is áruljuk, miben.