2020.12.17.@ 11.12

5 árulkodó jel, hogy a pasid teljesen lerombolja az önbecsülésed

Ismerős valamelyik? Akkor ideje tovább állnod!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 árulkodó jel, hogy a pasid teljesen lerombolja az önbecsülésed

A szerelem vak – tartja a közmondás, és mindjárt látni fogod, hogy ez mennyire nagyon igaz! Ha szeretünk valaki, hajlamosak vagyunk nem észrevenni a vészjósló jeleket, és gyakran csak akkor ébredünk fel a rózsaszín álomból, ha már túlságosan késő. Ne hagyd, hogy a pasid semmibe vegye az érzéseidet, és kizsákmányolja a szeretetedet! Ha az alábbi jelek bármelyikét is felismered, az azt jelenti, hogy partnered már elkezdte lerombolni az önbecsülésedet.

Ha folyamatosan kritizál

Persze nem kell, hogy a pasid mindig mindenben egyetértsen veled, a kritikának igenis helye kell, hogy legyen egy kapcsolatban – de nem mindegy, hogy hogyan. Az építő kritika tisztelettel, tapintattal és kedvességgel jár együtt. Az viszont egyáltalán nem építő, ha a pasid folyamatosan azt sulykolja, hogy nem vagy elég jó, ha a magabiztosságodat próbálja letörni, és azt érezteti veled, hogy semmit sem tudsz rendesen megcsinálni.

Ahelyett, hogy segítene, kitúr a feladatokból

Ahelyett, hogy megkérdezné segíthet-e valamiben, inkább odébb zavar, és ő maga végzi el az adott feladatot? Hiába mosogattál el, ő ellenőrizgetni kezdi a poharakat és inkább újra elmosogat mindent, csak hogy végre „jól” legyen megcsinálva? Ez annak a jele, hogy a pasid szerint képtelen vagy bármit is jól megcsinálni. Ha a másik ilyen és ehhez hasonló húzásokkal folyamatosan azt érezteti veled, hogy nem vagy elég jó, akkor ezt szépen lassan te is elhiszed majd…

A szeretetének feltételei vannak

Folyamatosan attól rettegsz, hogy a pasid a legapróbb hiba miatt is el fog hagyni? Az egymás iránti szeretet, tisztelet és elfogadás egy egészséges párkapcsolatban természetesen jelen kell, hogy legyen, tehát ha a pasid szerint mindezt neked „ki kell érdemelned”, az egy elég durva intő jel. Ne elégedj meg egy olyan kapcsolattal, ahol keményen meg kell dolgoznod azért, hogy kiérdemeld a partnered figyelmét.

Nélküled hoz döntéseket

Egy kapcsolatban mindkét fél véleménye, gondolatai ugyanolyan fontosak, ez pedig azt jelenti, hogy a döntésekbe igenis mindkettőtöknek kell, hogy legyen beleszólása. Ha pasid sosem ad lehetőséget, hogy elmond a véleményed, ha nem kíváncsi arra, hogy mit gondolsz, az hosszú távon nagyon le tudja építeni az önértékelésedet.

Gyerekként kezel

Egy felnőtt sem szereti, ha gyerekként kezelik, sőt még maguk a gyerekek sincsenek mindig oda érte. Ha egy pasi, aki úgy beszél veled, mintha hülye lennél, esetleg lekicsinyel, és kigúnyol téged mások előtt, gyakorlatilag azt érezteti veled, hogy szerinte te kevesebbet érsz, mint ő. Ne hagyd, hogy így bánjanak veled, az ilyen viselkedés súlyos károkat okozhat az önértékelésedben!

Címkék: érzelem jelek kapcsolat önbecsülés párkapcsolat szakítás szerelem

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Nagyon durva videó került elő Kanye Westről

Így még nem láttuk viselkedni.

Emma Roberts újabb fotót posztolt kisfiáról

Ettől a képtől elolvadsz majd!

Végre kiderült, kik az angol királyi család legkeményebben dolgozó tagjai

Annyit elárulunk, hogy NEM II. Erzsébet húzta be az első helyet.

Billie Eilish őszintén beszélt a saját testével való kapcsolatáról

Az énekesnő elmondta, hogy érzett AZZAL a képpel kapcsolatban.

Nagyon csúnyán kiakadtak a rajongók Jennifer Lopez legújabb kihívásán

Ez most nem úgy sült el, ahogy J.Lo tervezte...