2020.12.18.@ 13.12

7 kérdés, amit fel kell tenned a pasidnak mielőtt belevágtok a babaprojektbe

Érdemes ezeket a témákat megbeszélni, mielőtt megteszitek ezt a hatalmas lépést.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

7 kérdés, amit fel kell tenned a pasidnak mielőtt belevágtok a babaprojektbe

Miért akarsz gyerekeket?

Totál alapvető kérdés, az emberek nagy része mégis átugorja. Merthogy a legtöbb pár inkább arról beszél, mikor szeretne gyereket, nem pedig a miértről. Hihetetlenül egyszerű, mégis az egyik leghatásosabb kérdés, hiszen amilyen szimpla, olyan elképesztően mély válaszok érkezhetnek rá. Hirtelen sokkal jobban megismered a pasid, még akkor is, ha azt hitted, már mindent tudsz róla!

Mik az alapvető meggyőződéseid a gyereknevelésről?

Sajnos nincsen tökéletes gyerek (persze, a tiéd az lesz, de azért rosszalkodni ő is fog), így előbb-utóbb szóba kell kerülnie a fegyelmezés kérdéskörének. És mivel a nevelés – vagy ugye annak hiánya – óriási hatással van egy kisgyerek fejlődésében, fontos, hogy már a kezdet kezdetén megegyezzetek a közös hozzáállásotokban. Aztán pedig ássatok mélyebbre: mennyire lesztek szigorúak és miben, mik azok a fegyelmezési módszerek, amik még beleférnek, és mik azok amik abszolút tiltólistásak, stb…

Hogyan fogjuk megosztani a szülői feladatokat?

Szörnyű ötlet addig várni a feladatok felosztásával, amíg már hat napja nem aludtok, és olyan fáradtak vagytok, hogy azt sem tudjátok hányadikán van elseje. Szóval előtte érdemes elméletben átrágni a témát. Például: ha te szoptatsz, addig a pasid mondjuk vállalja, hogy pelenkázik? És ha tápszert használtok, minden üveget ugyanaz készíti, vagy műszakokra osztjátok a napot?

Mi történik, ha nem tudok egyből teherbe esni?

Lehet, hogy te úgy vagy vele, hogy ha az 1 éves próbálkozás határárt elértétek, belevágnál az örökbefogadásba. A srác viszont talán inkább az a típus, aki minden létező termékenységi módszert ki akar előtte próbálni, bármennyibe is kerüljön. Ezeket a nehéz, de fontos döntéseket nyilván meg akarjátok vitatni, majd remélhetőleg meg is egyeztek bennük.

Hogyan fogjuk támogatni ezt a gyereket?

Mindketten dolgoztok, de egyikőtök azt tervezi, hogy a baba születésével főállású szülő lesz? Két ember plusz még egy apró jövevény egyetlen pénztárcát eléggé le tud terhelni, ami pedig komoly áldozatokat von maga után: talán olcsóbb környékre kell költöznötök, vagy épp a megtakarításaitokat kell felélnetek. Ki kell találnotok, hogy hajlandóak vagytok-e (és megéri-e nektek) bevállalni ezeket.

Mit teszünk, ha az ultrahangról kiderül, hogy a babának van valamilyen betegsége?

A babák többsége szerencsére szuperegészséges, de mi történik, ha a terhesség alatt fény derül valamilyen abnormalitásra? Megszakítanátok a terhességet vagy mindentől függetlenül megszülnéd a kicsit? És ha úgy döntötök, hogy megtartjátok a gyereket, képesek lesztek pénzügyileg és mentálisan gondozni egy beteg babát? Ha már jó előre eldöntitek, hogyan viselkednétek ebben az extrém érzékeny szituban, megmenthetitek az ép eszeteket (és a kapcsolatotokat) is, ha mégis sor kerülne rá.

Hogyan marad továbbra is erős a kapcsolatunk?

Gyakorlatilag lehetetlen boldog szülőnek lenni, ha már totál kimerült vagy a sok stressztől, amit a folyamatos pelenkázás, éjszakázás, büfiztetés és etetés körforgása okoz. Miközben fokozatosan hozzászoktok ehhez az egész szülő-dologhoz, fontos, hogy a kapcsolatotok érdekében azért felnőtt beszélgetéseket és némi szexet is beiktassatok a mindennapjaitokba. Mindenképpen beszéljétek meg, hogyan tervezitek fenntartani a szikrát!

Címkék: baba-projekt kapcsolat kérdések kisbaba kommunikáció szerelem szülő terhes várandós

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Nagyon durva videó került elő Kanye Westről

Nagyon durva videó került elő Kanye Westről

Így még nem láttuk viselkedni.

Emma Roberts újabb fotót posztolt kisfiáról

Ettől a képtől elolvadsz majd!

Végre kiderült, kik az angol királyi család legkeményebben dolgozó tagjai

Annyit elárulunk, hogy NEM II. Erzsébet húzta be az első helyet.

Billie Eilish őszintén beszélt a saját testével való kapcsolatáról

Az énekesnő elmondta, hogy érzett AZZAL a képpel kapcsolatban.

Nagyon csúnyán kiakadtak a rajongók Jennifer Lopez legújabb kihívásán

Ez most nem úgy sült el, ahogy J.Lo tervezte...

Felnőtt tartalom!

Ezt a tartalmat csak a 18. életévüket betöltött látogatóink tekinthetik meg.
Elmúltál már 18 éves?