Harry rámutatott a Capitolium ostromának igazi felelősére

Nagyon határozott véleménye van az ügyben.

Harry rámutatott a Capitolium ostromának igazi felelősére

Harry herceg számára nem ismeretlenek a közösségi média legmélyebb bugyrai. Nemrég egy forrás a Sunday Timesszal megosztotta, hogy ő és Meghan „nem tervezik, hogy visszatérnek a social médiába, még privát emberként sem” , mégpedig a rengeteg gyűlölet miatt, ami őket érte.

És Harry szerint pont a social média a felelős a Capitolium ostromáért is. A Fast Companyval beszélgetve Harry elmondta: úgy hiszi, „a domináns online platformok hozzájárultak és feltüzelték a gyűlölet, egészség és igazság krízisének kialakulásának feltételeit.”

Január 6-án a Trumpot támogató tüntetők betörtek a Capitolium épületébe, a támadás során több ember megsérült, meghalt és magas rangú politikusok élete került veszélybe. Harry szerint összefüggés van a téves információ terjedése és a radikalizmus növekedése között.

„Újra és újra láthattuk, mi történik, amikor a félrevezető tájékoztatás való életbeli következményeit figyelmen kívül hagyjuk. Nem kicsinyelhető le, ami történt.  Szó szerinti támadás volt ez a demokrácia ellen az Egyesült Államokban, amit a közösségi médián szerveztek – mondta Harry –, az egész pedig az erőszakos szélsőségesség kérdése. Végső soron az igazság és a valóság két teljesen különböző verziója létezett párhuzamosan. Ebben az ember nem tények alapján értelmezi az igazságot, mert mindig van arra lehetőség, hogy előhúzzunk valamilyen »bizonyítékot«, ami a saját igazunkat támasztja alá. Úgy hiszem, ez a tökéletes ellentéte annak, amit az online közösségtől el kellene várnunk. A jelenlegi modell szétszed és elkülönít minket egymástól ahelyett, hogy egyesítene minket; elfojtja, sőt, felszámolja az egészséges párbeszédeket és a logikus vitákat; lehámozza a kölcsönös tiszteletet, amit tanúsítanunk kéne egymás iránt mint ugyanannak a világnak a polgárai.”

Az ostrom után Donald Trumpot letiltotta a Facebook, a Twitter és az Instagram, de még az FBI is a közösségi médiát használja az elkövetők felkutatására és letartóztatására, sokan ugyanis a social média platformokra posztolták ki a Capitolium megrohamozásáról a terveiket.

Még több

Sztárhírek