A járvány nagyobb hatással van a ciklusodra, mint gondolnád!

Egy új kutatás bizonyítja.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A járvány nagyobb hatással van a ciklusodra, mint gondolnád!

A világjárvány kialakulása óta több olyan kutatás is született, ami a pandémia szervezetre gyakorolt hatását vizsgálja. És itt nem arról van szó, hogy milyen tüneteket okoz a korona, hanem milyen fizikai változásokkal jár az, hogy megjelent egy eddig ismeretlen betegség, és az, hogy sokan egy ideje otthon töltik a mindennapokat. Valószínűleg nincs olyan ember a világon, akinél ne jött volna elő a szorongás valamilyen formában vagy ne nőtt volna meg a stressz-szint a szervezetében.

Érdekes összefüggésre bukkantak legutóbb a kutatók, miszerint a menstruációs ciklusra is kihat mindez. Egy új kutatás szerint a nők több mint fele tapasztalt változást a ciklusában a pandémia kezdete óta. A brit egyetemeken végzett felmérésben 749 nő vett részt, és amellett, hogy a tüneteket és a jeleket vizsgálták, az életmódjukra is kíváncsiak voltak.

Fotó: Getty Images

Az eredmények azt mutatják, hogy a stressz a ciklus átalakulásának fő oka. A megkérdezettek 59,3%-a motiváció csökkenéséről, 54,9%-a pedig koncentrációs zavarról számolt be – olyan pszichoszociális tünetekről, amik a pandémia előtt nem voltak jelen náluk. A hangulatváltozások, az aggódás és az ingerlékenység is az esetek több mint felében megjelent. Sőt, legtöbben azt is megjegyezték, hogy a menstruációjuk is hosszabb, mint eddig. Ez a kutatás is alátámasztja azt a tényt is, miszerint a stressz a mentális és fizikai egészségre is hatással van.

Címkék: járvány koronavírus kutatás menstruáció összefüggés pandémia stressz világjárvány

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

6 alkalom, amikor Harry herceg kőkeményen magára haragította Erzsébet királynőt

6 alkalom, amikor Harry herceg kőkeményen magára haragította Erzsébet királynőt

Akármennyire szereti Erzsébet királynő az unokáját, Harry hercegnek elég sokszor sikerült nála kivernie a biztosítékot az évek során.

Hová tűnt a Trónok harca legszerethetőbb színésze, John Bradley?

Ha igazi GOT-fan voltál, akkor biztosan tudod, hogy ő alakította az egyik legszerethetőbb karaktert, Samwell Tarly-t, de azóta nem sokat hallani róla...

Meghan Markle a gyerekeinek is továbbadhatja ritka betegségét

Meghan Markle valószínűleg egy nem mindennapi szindrómában szenved, ami általában genetikus, így hatással lehet Archie-ra és Lilibet Dianára is.

Madonna lánya nem borotválja a hónalját és nem érdekli, ki mit gondol

Lourdes Leon, Madonna lánya is részt vett a Met-gálán, viszont az emberek nem a ruhája, hanem valami egészen más miatt beszélnek róla.

Ez a nő kísértetiesen hasonlít Diana hercegnőre

Egy holland nő robbantotta fel a netet azzal, hogy a megszólalásig úgy néz ki, mint Diana hercegnő.

Hová tűnt hirtelen Britney Spears Instagramja?

Két napja még boldogan bejelentette itt az eljegyzését, mára azonban már teljesen nyoma veszett Britney Spears Instagramjának. Mi történhetett?

Tolvai Reni megmutatta, milyen az arca filter nélkül

Tolvai Renit gyakran kritizálják a megjelenése miatt, de most megmutatta, hogy néz ki természetesen, filterek nélkül.

Károly herceg átengedheti a trónt Vilmosnak

A királynő halála után Károly herceg lenne az uralkodó, de most úgy tűnik, egyre nagyobb az esély arra, hogy hátralép és utat enged Vilmos hercegnek.

Erről árulkodik Meghan Markle és a szülinapos Harry herceg testbeszéde

Diana kisebbik fia szeptember 15-én ünnepli a 37. születésnapját és ki merjük jelenteni, hogy ennél boldogabban még sosem fújhatta el a gyertyákat a tortáján. Júniusban megszületett Harry herceg második gyermeke, feleségével pedig összetartóbb a kapcsolata, mint valaha.

Ezért hiszi azt mindenki, hogy Katalin hercegné újra terhes

Katalin hercegné eltűnése sokak szerint nem véletlen, és úgy gondolják, egy újabb terhesség állhat a háttérben.

Innen olyan ismerős a Clickbait színésznője, Zoe Kazan

Jelenleg a Clickbait című sorozat a LEGIZGALMASABB újdonság a Netflixen, amiben részed lehet. Azt ugyan nem állítjuk, hogy hemzseg az ismert színészektől, de joggal érezheted a főszereplő Zoe Kazant nézve, hogy ezt a lányt már biztosan láttad valamiben – és el is áruljuk, miben.

Katalin hercegné végre életjelet adott magáról

Már őszintén aggódtunk Katalin hercegnéért, aki meglehetősen régen nem adott magáról hírt, és fotók sem készültek róla július óta.

Vajna Timi életre szóló döntést hozott

Új információk szerint mégsem várnak tovább a babaprojekttel, Vajna Timi és szerelme és már bele is vágott a családalapításba!