Harry herceg a vezetéknevét is elveszíti a királyi család miatt?

A royal névadás elég komplikált dolog…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Harry herceg a vezetéknevét is elveszíti a királyi család miatt?

Megvan Harry herceg? Tudod, Erzsébet királynő unokája, Meghan Markle férje és Archie apja? Az ember, aki egészen dramatikusan fogta magát, és kilépett a királyi családból még tavaly, de aki amúgy hatodik az öröklési sorban? Na, róla – pontosabban a nevéről – hoztunk most néhány fun factet. Először is: hivatalosan nem is Harry-nek hívják, hanem Henry-nek!

És ha már itt tartunk, a teljes nevét egy szuszra kábé ki sem lehet mondani: Henry Charles Albert David. De mi a helyzet a vezetéknevével? Hát, ahogy azt már megszokhattad, a királyi családnál semmi sem egyszerű, a dolgok a Megxit után pedig különösen komplikálttá váltak. 

Szóval, hivatalos iratokon Harry valójában nem használ vezetéknevet. Így például Archie születési anyakönyvi kivonatán is a címe szerepelt, ami nem más, mint Ő királyi fensége Henry Charles Albert David, Sussex hercege.

Fotó: Getty Images

Csakhogy, mikor Harry katonai szolgálatot teljesített, volt hagyományos vezetékneve. Egy 2011-es Telegraph-cikk alapján akkoriban úgy emlegették, hogy Harry Wales kapitány.

Kérdés, hogy Harry ezt a vezetéknevet fogja-e választani, vagy valami mást, ha már nem Ő királyi fensége lesz a megszólítása. A királynő egyébként felkínált a királyi család minden cím nélküli tagjának egy lehetőséget, ami a Mountbatten-Windsor. Ezt a vezetéknevet kapta egyébként Archie is, és II. Erzsébet 1960-as rendelete szerint a nevet bárki használhatja, akinek hivatalos papírokhoz szüksége van rá.

Egyelőre azonban a herceg Harry, Sussex hercegeként működik, és egyelőre még nem tervezi a névváltoztatást. Az is lehet egyébként, hogy ha majd eljön az ideje, egészen egyszerűen Harry Sussexként fog bemutatkozni unokatestvérei példáját követve, akik George és Charlotte Cambridge-ként járnak iskolába.

Címkék: angol királyi család harry igazi név kilépés királyi vezetéknév megxit változás vezetéknév

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

6 alkalom, amikor Harry herceg kőkeményen magára haragította Erzsébet királynőt

6 alkalom, amikor Harry herceg kőkeményen magára haragította Erzsébet királynőt

Akármennyire szereti Erzsébet királynő az unokáját, Harry hercegnek elég sokszor sikerült nála kivernie a biztosítékot az évek során.

Hová tűnt a Trónok harca legszerethetőbb színésze, John Bradley?

Ha igazi GOT-fan voltál, akkor biztosan tudod, hogy ő alakította az egyik legszerethetőbb karaktert, Samwell Tarly-t, de azóta nem sokat hallani róla...

Meghan Markle a gyerekeinek is továbbadhatja ritka betegségét

Meghan Markle valószínűleg egy nem mindennapi szindrómában szenved, ami általában genetikus, így hatással lehet Archie-ra és Lilibet Dianára is.

Madonna lánya nem borotválja a hónalját és nem érdekli, ki mit gondol

Lourdes Leon, Madonna lánya is részt vett a Met-gálán, viszont az emberek nem a ruhája, hanem valami egészen más miatt beszélnek róla.

Ez a nő kísértetiesen hasonlít Diana hercegnőre

Egy holland nő robbantotta fel a netet azzal, hogy a megszólalásig úgy néz ki, mint Diana hercegnő.

Hová tűnt hirtelen Britney Spears Instagramja?

Két napja még boldogan bejelentette itt az eljegyzését, mára azonban már teljesen nyoma veszett Britney Spears Instagramjának. Mi történhetett?

Tolvai Reni megmutatta, milyen az arca filter nélkül

Tolvai Renit gyakran kritizálják a megjelenése miatt, de most megmutatta, hogy néz ki természetesen, filterek nélkül.

Károly herceg átengedheti a trónt Vilmosnak

A királynő halála után Károly herceg lenne az uralkodó, de most úgy tűnik, egyre nagyobb az esély arra, hogy hátralép és utat enged Vilmos hercegnek.

Erről árulkodik Meghan Markle és a szülinapos Harry herceg testbeszéde

Diana kisebbik fia szeptember 15-én ünnepli a 37. születésnapját és ki merjük jelenteni, hogy ennél boldogabban még sosem fújhatta el a gyertyákat a tortáján. Júniusban megszületett Harry herceg második gyermeke, feleségével pedig összetartóbb a kapcsolata, mint valaha.

Ezért hiszi azt mindenki, hogy Katalin hercegné újra terhes

Katalin hercegné eltűnése sokak szerint nem véletlen, és úgy gondolják, egy újabb terhesség állhat a háttérben.

Innen olyan ismerős a Clickbait színésznője, Zoe Kazan

Jelenleg a Clickbait című sorozat a LEGIZGALMASABB újdonság a Netflixen, amiben részed lehet. Azt ugyan nem állítjuk, hogy hemzseg az ismert színészektől, de joggal érezheted a főszereplő Zoe Kazant nézve, hogy ezt a lányt már biztosan láttad valamiben – és el is áruljuk, miben.

Katalin hercegné végre életjelet adott magáról

Már őszintén aggódtunk Katalin hercegnéért, aki meglehetősen régen nem adott magáról hírt, és fotók sem készültek róla július óta.

Vajna Timi életre szóló döntést hozott

Új információk szerint mégsem várnak tovább a babaprojekttel, Vajna Timi és szerelme és már bele is vágott a családalapításba!