8 dolog, amit a királyi család tagjai soha nem változtathatnak meg magukon

És van olyan, aki ezt önként magára vállalja?!

8 dolog, amit a királyi család tagjai soha nem változtathatnak meg magukon

Tiltólistán a hajfesték

A királyi család tagjainak kötelezően törekedniük kell arra, hogy a megjelenésük minél hétköznapibb, átlagosabb és természetes legyen. Nem szabad ugyanis kilógniuk a sorból, a királynő elvárja, hogy azt mutassák, ők ugyanolyan emberek, mint bárki más. Éppen ezért sajnos tiltólistán van a legtöbb hajfesték, Katalin hercegné például soha nem próbálhatna ki egy kimosható rózsaszín hajszínezőt, de még szőke sem lehet. Csak a barna engedélyezett!

Csak semmi extra

Bár 2021-ben is divat a színes, mintás, csillogó manikűr, Katalin hercegné soha nem próbálhat ki egyetlen ilyen trendet sem. Neki egész életében ragaszkodnia kell a natúr vagy neutrális színnel festett körmökhöz. Ennek oka nagyjából ugyanaz, mint amiért hajat sem festhet kedvére…

Hétköznapi megoldás

Katalin hercegné korábban, még a civil életében nagyon szeretett farmert hordani, az elmúlt évtizedben azonban ezt már nem igazán tehette meg. Amióta ő Vilmos herceg felesége, rá is vonatkozik a szabály: farmert max hétköznapokon, mondjuk kutyasétáltatáshoz viselhet egy királyi családtag.

Kisfiúknak kötelező

Elavult, de a királyi családban még mindig él a hagyomány, mely szerint a kisfiúk 8 éves korukig csak rövidnadrágot hordhatnak. Ráadásul télen, a legnagyobb hidegben is! Ennek egyik oka, hogy az uralkodó szerint egy ilyen korú gyerekre hosszúnadrágot adni nagyon középosztálybeli dolog, amit ő mindenáron kerülni szeretne.

Az a kis fekete

II. Erzsébet királynő apukája, a király annak idején éppen akkor hunyt el, amikor a lánya Kenyában volt diplomáciai úton. Hazatérve a gyászoló hercegnő nem tudott leszállni a repülőről, mert nem volt nála fekete ruha, minden más elképesztően illetlen lett volna. Meg kellett várnia, míg gyorsan beszereznek neki egyet. Mivel ez traumatikus élmény volt számára, bevezette, hogy minden családtag köteles az utazásaira becsomagolni egy szett fekete ruhát.

Cipőkérdés

Hiába divat a szandál és a nyitott orrú cipő, a hivatalos eseményeken a királyi család nőtagjai ilyesmit nem viselhetnek. A királynő szerint az ilyen lábbelik közönségesek.

A kabát marad!

A női családtagok soha, semmilyen körülmények között nem vehetik le nyilvánosan, kamerák kereszttüzében a kabátjukat, mert ez nem hölgyhöz méltó az udvar meglátása szerint. Ha melegük van, el kell vonulniuk, csak így szabadulhatnak meg a plusz réteg ruhától.

A tiara-szabály

Azt gondolnád, a királyi család nőtagjai kedvükre válogathatnak a több száz éves gyönyörű tiarák között, de ez nem így van. A királynőn múlik, hogy valaha megengedi-e, hogy valaki viselhesse valamelyiket. Általában az esküvőkre szokta ezt jóváhagyni, illetve alkalomadtán állami bankettekre is

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek