8 dolog, amit tudnod kell az Oscarra jelölt Vanessa Kirby-ről

Ha eddig még nem láttad Munduczó Kornél Pieces of a Woman című filmjét, akkor nagyon gyorsan pótold, ennek a főszerepéért kapta ugyanis Vanessa az Oscar-jelölést.

8 dolog, amit tudnod kell az Oscarra jelölt Vanessa Kirby-ről

Londonból származik

Vanessa Wimbledonban nőtt fel, London egyik jómódú külvárosában. Édesapja, Roger Kirby sebészként dolgozott, de ma már nyugdíjas, míg anyja, Jane Kirby, a Country Living magazin szerkesztője volt.

A középiskolában sokat bántották, ezért is menekült a színészethez

Vanessa még 2018-ban egy Guradiannek adott interjújában mesélte el, hogy a gimis évei alatt a társai folyamatosan bullyingolták. „Éveken át zaklattak, amitől nagyon önbizalomhiányos lettem. A tanárok is tudtak róla, de nem tettek semmik.” A színésznő ebben az időben talált rá a színészetre, a drámára, ami olyan biztonságot adott neki, hogy játék közben ismét önmaga mert lenni.

A világ Margit hercegnőként ismerte meg A korona című sorozatban

Vanessa játszotta Erzsébet királynő húgát, Margit hercegnőt a sorozat első két évadában. Egy korábbi interjújában azt is elmesélte, hogy olyan komolyan vette a szerepre való felkészülést, hogy a lakását teleragasztotta Margitot ábrázoló képekkel. A siker pedig nem is maradt el: ebben a sorozatban nyújtott alakításáért került először igazán komoly díj közelébe: 2018-ban Emmy-re jelölték a drámasorozatok mellékszereplői között.

Fotó: Profimedia – Red Dot

A középsulis trauma az egészségére is hatással volt

„Nagyon mély sebeket ejtett bennem a dolog, és úgy érzem a zaklatásnak is köze volt ahhoz, hogy beteg lettem” – mesélte Vanessa szintén 2018-ban a Marie Claire-nek. Mint mondta, két éven át folyamatos kezelésre szorult, mert elkapott egy giardia nevű fertőzést. Ma már egyébként úgy látja, hogy az a három év, amíg folyamatosan zaklatták, sokat segített abban, hogy empatikusabb legyen az emberek felé.

A színházban kezdődött a karrierje

Mielőtt az egész világ megismerte volna a nevét, Vanessa színházban játszott. A közönség láthatta többek között Arthur Miller  All My Sons című drámájában, Shakespeare Szentivánéji álomjában, vagy éppen a Ghostban.

Egy videoklipben is láthattad

A színházi munkái mellett Vanessa egy videoklipben is szerepelt. 2007-ben a brit McFly nevű zenekar The Heart Never Lies klipjében tűnt fel. A szám egyébként harmadik helyen landolt az Egyesült Királyság toplistáján.

A barátai és családtagjai Noo-nak hívják

A fura becenév Vanessa második nevéből ered, a színésznőt ugyanis valójában Vanessa Nuala Kirbynek hívják. Érdekesség, hogy eredetileg a Nuala nevet szerette volna színésznőként használni, de az ügynöke lebeszélte róla.

Mundruczó Kornél filmje mély nyomokat hagyott benne

Vanessa tavaly a Velencei Filmfesztiválon a 24.hu-nak adott interjújában azt mesélte, hogy Martha karaktere nagyon is mély nyomokat hagyott benne. „A felvételek vége után több hónappal sem hagyott nyugodni a szerep, sőt mind a mai napig itt van velem Martha alakja” – nyilatkozta, majd hozzátette, hogy mennyire sokat segített neki a magyar stáb abban, hogy át tudjon szellemülni ebbe a rengeteg kihívást tartogató szerepbe. A szerepért egyébként nemcsak Oscarra, de Golden Globe-ra is jelölték. És bár az utóbbit végül nem nyerte el, nagyon szurkolunk, hogy az Oscar összejöjjön!

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek