Minden idők legbrutálisabb áprilisi tréfái

Bolondok napján nem mindenkinek jön össze a tökéletes átverés, sőt. Megmutatjuk, minden idők legbrutálisabban félresikerült április tréfáit.

Minden idők legbrutálisabb áprilisi tréfái

Nem csodálkoznánk, ha a bolondok napja nálad egyet jelent a 24 órás szorongással, és alig várod, hogy véget érjen április 1-je. Főleg, ha eddig kizárólag béna vagy egyenesen gonosz tréfákkal találkoztál csak. Mert hát nem mindenki lehet Fred és George Weasley, akik igazi mesterei a vicces átveréseknek (tudtad egyébként, hogy a Harry Potter ikerpárja pont ezen a napon született?), sőt a legtöbben inkább hasonlítanak Winstonra az Új csajból. Tudod, ő volt az, aki imádta a tréfákat, csak egyszerűen sosem jött össze neki a megvalósítás. Évről-évre sok Winston próbálkozik emlékezetessé tenni a bolondok napját, és néhányuknak sikerült is – csak épp nem túl pozitív értelemben. Úgyhogy most összeszedtük minden idők legbrutálisabb áprilisi tréfáit, amiknél nincs tökéletesebb elrettentő példa.

via GIPHY

Történelmi bolondok napja

Tudtad, hogy a bolondok napját már egészen 1582 óta ünneplik? Azóta nem kevés megviccelés sikerült félre, de volt egy, 1896-ban, ami konkrétan halálos kimenetelűvé vált. A friss házas John Ahrens nevű farmer Tennessee-ből úgy döntött, április első napján ráijeszt a feleségére. Csavargónak álcázta magát és felhúzott az arca elé egy fehér kendőt. Amikor a felesége meglátta, annyira megrémült, hogy elájult és a sokk hatására egy órán belül elhunyt.

Klasszikusan kegyetlen

Nem egy nő viccelte már meg a pasiját egy kamu-terhességgel bolondok napján. Csakhogy ennél kegyetlenebb és kevésbé vicces dolog nincs is. Olyannyira nem az, hogy 2013-ban majdnem végzetessé vált egy ilyen „tréfa”: a 18 éves Tori hazudta be a terhességet, és amikor a barátja egyáltalán nem találta humorosnak, a lány kést fogott a fiúra. Végül az egészet a rendőrségnek kellett rendeznie, Tori pedig állította, hogy a kés csak egy újabb tréfa volt…

Majdnem-háború

1986-ban egy izraeli hírszerző ügynök humora volt túl egyedi, amivel konkrétan majdnem kirobbantott egy háborút. Április elseje alkalmából elterjesztette, hogy merényletkísérletet követtek el egy iszlám vezető ellen, aki súlyosan megsebesült. A hír kis híján berobbantotta az amúgy is puskaporos hordóként forrongó területet, a magas beosztású tisztet pedig bíróság elé állították.

Tech-tréfa

2016-ban a Google egy „mic drop”-gombot adott hozzá a Gmail üzeneteihez, amire ha rákattintottál, elküldött egy ehhez hasonló gifet és konkrétan letiltotta a válaszküldés lehetőségét, teljesen véget vetve a párbeszédnek, ahogy azt a mikrofon eldobásával is jelezni szokták. Csakhogy a para ott volt, hogy közvetlenül a küldés gomb mellé helyezték az új funkciót, így rengeteg ember nyomott rá véletlenül ezzel kioffolva a főnököket, ügyfeleket, barátokat és családtagokat. Nagyon ciki, pláne, hogy volt, akit a véletlen mic drop miatt ki is rúgtak.

via GIPHY

Fake news

Az idei év sincs híján a kegyetlen tréfákból, és szerintünk már meg is találtuk a legdurvább esetet: a The Tab nevű újság ugyanis ma reggel lehozta a hírt, miszerint a vártnál jóval korábban, már április 9-én debütált a Netflixen a Bridgerton második évada. A cikk extra hitelesnek tűnt, mivel belsős informátoroktól idéztek, sőt állításuk szerint maga a Netflix is nyilatkozott nekik. És bár kiderült, hogy ez csupán egy áprilisi tréfa, a rajongók kisebb szívrohamot kaptak az ál-bejelentést látván, és nagyon nem voltak elragadtatva a csúnya átveréstől.

Forrás: Reader’s Digest, TimesNowNews, Mirror

A sztárok is szívesen vesznek részt a bolondok napjában:

Még több

Sztárhírek