Kezd eldurvulni a Fekete Dávid körüli botrány

Újabb károsult jutott el odáig, hogy feljelenti Fekete Dávidot, miután az egykori Megasztáros a mai napig nem fizette vissza neki 30 milliós tartozását.

Kezd eldurvulni a Fekete Dávid körüli botrány

Fekete Dávid nem csak a családját veszítette el, de egyre nagyobb rá az esély, hogy börtönbe kerülhet csalás és sikkasztás miatt. Autósbiznisze ugyanis országosan, több vállalkozót is olyan szinten károsított meg, hogy egyikük, Varga Jenő például annyira nehéz helyzetbe került amiatt, hogy Dávid még mindig nem fizette vissza a tartozásait, hogy otthonát is kell adnia.

„Még mindig hazudik és még mindig szabadlábon van. Hát hogy lehet ez?” – fakadt ki a férfi a Blikknek. „Még a napokban is beszéltem vele, találkozni akart, de persze a pénzem nem akarta megadni. Nem hiszek már neki, feljelentem bűnszervezetben elkövetett sikkasztás és csalás miatt, mert meggyőződésem, hogy ezt nem egyedül csinálja, és erre vannak bizonyítékaim is, de a nyomozás miatt ezt egyelőre nem akarom a nyilvánosság elé tárni. Engem és a családomat tönkretett, a nagy értékű ingatlanomat 50 millióval ár alatt el kell adnom, hogy a vállalkozásom és a családom megmeneküljön.” A férfi abban már nem reménykedik, hogy valaha is viszont látja a pénzét, abban viszont továbbra is bízik, hogy méregdrága autóit (Porsche, Mercedes) a rendőrségnek sikerül lefoglalni, így azok visszajuthatnak hozzá.

A nagykanizsai autókölcsönző mellett több győri kereskedő is van, akik felé 100 milliós tartozást halmozott fel az egykori Megasztáros. „Úgy tudom, többen is feljelentették már, mert megelégelték, hogy mindenkit csak hiteget, de az elvitt autók árát nem látták viszont” – mesélte ugyancsak a lapnak egy győri kereskedő. Hogy milyen büntetés várható mindezért? A Blikk által megkérdezett ügyvéd szerint 50 és 500 millió forintos sikkasztásért 2 és 8 év közötti börtönbüntetés, míg 500 millió felett 5-10 év börtön borítékolható. Viszont mindkét esetben duplázódik a szám, ha bűnszervezetről van szó, ami a vádak alapján elég valószínű.

Tudj meg minél többet Fekete Dávid ügyéről:

Még több

Sztárhírek