Nem fogod elhinni, hány évig őrizték meg Vilmos és Katalin esküvői tortáját

Egy kedves hagyomány miatt döntött úgy Vilmos és Katalin, hogy lefagyaszt belőle egy darabot.

Nem fogod elhinni, hány évig őrizték meg Vilmos és Katalin esküvői tortáját

Egy új ITV dokumentumfilmben árult el egy-két érdekes titkot Fiona Cairns cukrász Cambridge hercegének és hercegnéjének esküvői tortájáról. Kiderült, hogy a 8 emeletes torta miatt még az ajtót is le kellett akasztani, hogy biztonságosan beférjen a Buckingham-palotába. De, ami még ennél is érdekesebb, az az, hogy Katalin és Vilmos ragaszkodott egy kedves hagyományhoz, ami miatt több évre le kellett fagyasztani néhány emeletet a tortából.

Úgy tartják ugyanis, hogy az esküvői torta szerencsét és egészséget hoz, ha gyerekek keresztelőjén is felszolgálják. A pár pedig pont így tett, mind a három baba keresztelőjére eltett egy darabot a grandiózus sütiből. A tortából tehát 2013-ban, György keresztelőjén, 2015-ben, Charlotte ünnepségén és 2018-ban is felszolgáltak, amikor Lajos herceg került sorra. Ekkor már 7 éve csücsült a mélyhűtőben Fiona alkotása. Elképesztő, nem igaz?

Persze a gyerekek túl kicsik voltak még akkor, hogy értékelni tudják a gesztust, a meghívott vendégek viszont biztos különleges dolognak fogták fel. „A tortát krémmel és fehér írókával díszítették, legfeljebb 900 különféle virágdísz és levél került rá. A közepére a Buckingham-palota galériáját díszítő füzérhez hasonló alkotás került, ahol az esküvő ideje alatt volt kiállítva” – árulta el a cukrász.

Ha kedvet kaptál a sütéshez, mutatunk néhány egyszerű receptet:

Még több

Sztárhírek