Színészek, akiket megfenyegettek egy szerep miatt

Aki bevállal egy igazán gonosz vagy megosztó karaktert a képernyőn, annak fel kell készülnie, hogy nem lesz mindenkinél népszerű. Ezeket a színészeket viszont konkrétan megfenyegették a rajongók.

Egy-egy fandomhoz, vagyis rajongói közösséghez tartozni szuper: a fanok megosztják egymással a különböző teóriáikat, mindent IS megtudnak a kedvenceikről és boldogan megnézik ezredjére is az adott filmet/sorozatot. A probléma akkor kezdődik, amikor a rajongók nem tudják elválasztani a fikciót a valóságtól, és a sztori gonoszát a valós élet színészével azonosítják. Sajnos nem kevés ilyen esetről hallani: ezek a rajongók pedig teljesen megkeserítik egy-egy színész életét, aki csak a munkáját végezné. Összeszedtük a sorozatok világából a legdurvább eseteket, mikor egy színészt megfenyegettek a szerepe miatt.

Wyatt Russell

A Marvel sorozatában, A Sólyom és a Tél Katonájában Kurt Russell és Goldie Hawn fia, Wyatt Russell alakítja az új Amerika Kapitányt. Az első évad március 19-én debütált a Disney+-on, és egészen durva reakciókat váltott ki egyesekből. A sztori szerint Steve Rogers Sam Wilsonra bízta a pajzsát, ő azonban nem vállalta ezt a felelősséget. A kormány ezért John Walkert (Wyatt Russell) tette meg az új Amerika Kapitánynak. Ő azonban nagyon nem az a szerethető karakter, mint amilyen Chris Evansszé volt, ezért sok fan hihetetlenül kiborult. Egyesek konkrétan halálos fenyegetéseket küldtek Russellnek. A színészt annyira megviselték a támadások, hogy inkább teljesen visszavonult a közösségi médiától.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Anna Gunn

A 2008 és 2013 között futott Breaking Bad Bryan Cranstont és Aaron Pault világhírűvé tette, de a feleséget, Skylart alakító Anna Gun nem járt ilyen jól. A karaktere annyira idegesítette a rajongók egy részét, hogy nagyon csúnya üzenetekkel kezdték el bombázni őt. „Megrázott a dolog. Színészként nem mindig az a dolgunk, hogy olyan figurákat játsszunk, akik mindenkit boldoggá tesznek. Úgy nem lenne izgalmas a történet. A nehéz természetű karakterek nagyobb kihívást jelentenek a művész számára is. A Breaking Bad óriási durranás lett, az emberek pedig elkezdtek engem az általuk gyűlölt Skylerrel azonosítani. Nem lehetett mit tenni, bizarr élmény volt, ami össze is zavart. Úgy éreztem, volt a dologban némi szexizmus is, hiszen egy olyan nőről volt szó, aki felemelte a hangját a férje ellen, amikor nem tetszett neki valami. Talán a sorozat zsenialitását is mutatja, hogy ilyen heves érzelmeket hozott ki az emberekből” – fejtette ki véleményét korábban egy interjúban Anna.

Sztárok, akiket megfenyegettek a rajongók: Anna GunnFotó: Profimedia – Red Dot

Seth Gilliam

A Walking Dead papját, Gabrielt alakító Seth Gilliam nem volt éppen népszerű, amikor bekerült a sorozatba, hiszen a karaktere elképesztően gyáván viselkedett, ezzel pedig rendre más szereplőket veszélyeztetett. A troll rajongók ezért üzeneteket küldözgettek neki, amikkel igyekeztek megfélemlíteni őt. „Időbe telt, mire hozzászoktam ahhoz, hogy halálos fenyegetéseket kapok a nézőktől, de aztán rájöttem, hogy valószínűleg 13 éves fiúk üzengetnek nekem az anyjuk pincéjéből, akik nem jelentenek rám túl nagy veszélyt” – nyilatkozta korábban a sztár.

Sztárok, akiket megfenyegettek a rajongók: Seth GilliamFotó: Profimedia – Red Dot

Josh McDermitt

Volt a Walking Deadben egy másik sztár is, aki nagyon komoly fenyegetéseket kapott ügyetlen karaktere miatt: az Eugene-t alakító Josh McDermitt. Ő azonban nagyon komolyan visszavágott, azt mondta, még egy halálos fenyegetés és megy a rendőrségre. „Senki ne merészeljen halálos fenyegetéseket küldözgetni nekem, mert megyek a zsarukhoz. Bárkinek szíve joga, hogy Eugene-t utálja, nem érdekel. Mindenki azt gondol, amit akar. Onnantól kezdve azonban, hogy nekem írogatják, hogy remélik, meghalok, függetlenül attól, hogy rám, vagy Eugene-re gondolnak, arra kényszerítenek vele, hogy feljelentést tegyek. Kérem, hogy mindenki fejezze ezt be” – üzente az elvakult fanoknak.

Sztárok, akiket megfenyegettek a rajongók: Josh McDermittFotó: Profimedia – Red Dot

Carice van Houten

A Trónok harcában a holland származású színésznő, Carice van Houten alakította a Vörös Papnőt, aki, lássuk be, nem volt egy túl rokonszenves karakter. A képzeletet a valóságtól megkülönböztetni nem tudó rajongók akkor akadtak ki rá a legjobban, amikor elevenen elégette Stannis Baratheon kislányát, Shireent. A színésznő brutális fenyegetéseket kapott az epizód után. Az ilyen üzenetek csak akkor kezdtek eltűnni, amikor a hatodik évadban Melisandre visszahozta az életbe Havas Jont (Kit Harington), teljesen azonban sosem szívódtak fel, a sorozat botrányos fináléja miatt ugyanis a mai napig viszonylag sok dühös levelet kap a sztár. „Az emberek néha túl messzire mennek és elragadják őket az érzelmeik. Nem tudom komolyan venni őket, főleg azokat nem, akik elbújnak a monitor mögé és sértő üzenetekkel bombáznak” – nyilatkozta a színésznő a fenyegetőzésekkel kapcsolatban.

Sztárok, akiket megfenyegettek a rajongók: Carice Van HoutenFotó: Profimedia – Red Dot

Lena Headey

Lena Headey alakította a Trónok harca gonosz királynőjét, Cercei Lannistert, ezt pedig sokáig nem tudta lemosni magáról. Még a koronavírus előtt történt, hogy a rajongói találkozókon minden kollégája előtt tömött sorokban álltak a fanok aláírásért és közös képért, míg hozzá alig ment oda valaki, annyira gyűlölték kegyetlen szerepe miatt. Headey egy tévéműsorban azt is elárulta, megesett vele, hogy az utcán kezdtek el ordibálni neki, fenyegették, ami nagyon ijesztő volt.

Sztárok, akiket megfenyegettek a rajongók: Lena HeadeyFotó: Profimedia – Red Dot

A megszállottság akkor is para „szeretettel” párosul:

Még több

Sztárhírek