Erzsébet királynőnek kőkemény döntést kellett meghoznia

Fülöp herceg szombati temetésén erősen korlátozva lesz a jelenlévők száma a koronavírus-járvány miatt, így Erzsébet királynőnek döntenie kellett, ki lehet jelen, és ki nem a temetésen.

Erzsébet királynőnek kőkemény döntést kellett meghoznia

Holnap kísérik utolsó útjára a 99 éves korában meghalt Fülöp herceget, aki pont egy hete, április 9-én hunyt el. Az már kiderült, hogy Erzsébet királynő minden családtag számára elrendelte, nem viselhetnek katonai egyenruhát, méghozzá Harry herceg miatt, aki katonai címeitől való megfosztása után nem hordhatja sajátját, az uralkodó viszont nem szeretné, ha emiatt kirekesztő élményben lenne része.

Most pedig a palota szóvivője azt is elárulta, hogy a királynőnek nagyon nehéz döntést kellett meghoznia a létszámot illetően is, ugyanis mindössze 30 fő vehet részt a temetésen – írja a People szerint. Azt nem részletezte, hogy Fülöp herceg halála előtt jóvá hagyta-e a dolgot, a királynő mindenesetre úgy határozott, ők lesznek azok, akik jelen lesznek az eseményen a holnapi napon: Fülöp herceg négy gyermeke, Károly herceg, Anna hercegnő, András herceg, Edward herceg, valamint házastársaik, Kamilla, Timothy Laurence, és Zsófia wessexi hercegnő. Biztosan ott lesz nyolc unokája, Peter Philips, Zara Tindall, Vilmos herceg, Harry herceg, Beatrix hercegnő, Lady Louise, James Severn, és házastársaik, Katalin hercegné, Mike Tindall, Jack Brooksbank, Edorado Mapelli Mozzi. A királynő családtagjai közé tartozik továbbá Margaret hercegnő lánya, Lady Sarah és férje, Daniel Chatto, Richard és Michael kenti herceg, valamint Alexandra hercegnő. De csatlakozik még Fülöp herceg német rokonai közül is néhány: két unokaöccse és egy unokatestvére.

Erzsébet királynő ebben a nehéz időszakban elképesztően tartja magát:

Még több

Sztárhírek