Íme Fülöp herceg 10 dédunokája – Kalandvágyra tanította a család legkisebb tagjait a dédnagypapa

Az egész világot megrázta egy héttel ezelőtt, hogy II. Erzsébet királynő férje elhunyt. Fülöp herceget ma helyezik végső nyugalomra. Gyászol az egész uralkodócsalád, a királyi pár tíz dédunokája pedig már nem tudja jobban megismerni a kalandvágyó dédnagypapát.

Íme Fülöp herceg 10 dédunokája – Kalandvágyra tanította a család legkisebb tagjait a dédnagypapa

Fülöp herceg április 9-én, néhány hónappal 100. születésnapja előtt hunyt el. A halálhíre nem csak Angliát, de az egész világot lesújtotta, ugyanis az uralkodócsalád egy fontos tagja, mondhatni alappillére távozott az élők sorából. Edinburgh hercege 73 éven keresztül támogatta feleségét, II. Erzsébetet, később pedig gyermekeit, unokáit és dédunokáit is, akik mind szerették, tisztelték és felnéztek rá. Unokái nem véletlenül nevezték sziklának, hiszen ő tartotta össze a családot, néha erején felül is.

A herceget április 17-én, szombaton délután háromkor helyezik végső nyugalomra, a temetésén a pandémiás szabályok értelmében, harmincan lesznek jelen.

II. Erzsébetnek és Fülöpnek már 10 dédunokája is született (egy pedig úton van), de mivel a legidősebb is még csak 10 éves, vélhetően ők nem vesznek részt a szertartáson. Mutatjuk, kik is ők pontosan.

Ismerd meg Fülöp herceg 10 dédunokáját!

Savannah és Isla Phillips (10 és 8 éves)

Anna hercegnő fia volt az első a sorban, aki dédunokával ajándékozta meg a királyi párt. Autumn és Peter Phillips első kislánya, Savannah 2010. december 29-én született, őt követte húga, Isla 2012. március 29-én. Savannah egyébként a 17. az öröklési sorrendben, Isla pedig a 18., azzal együtt, hogy nincs a lányoknak királyi címe. Peter születésekor ugyanis Anna hercegnő visszautasította a királyi címet, amikor Erzsébet felajánlotta, mivel férjével úgy gondolták, hatalmas nyomástól kímélik így majd meg gyerekeiket és unokáikat.

A Phillips házaspár tavaly jelentette be, hogy különválnak, de békességben továbbra is közösen nevelik a gyermekeiket.

A Philips-család 2019-ben.

A Phillips-család 2019-ben. (Fotó: Getty Images/ Max Mumby/Indigo)

György herceg (7 éves)

A trónörökös első unokája 2013. július 22-én jött a világra. György a cambridge-i herceg brit királyi herceg címet kapta, és jelenleg a 3. a trónöröklési rendben. Ő viszonylag sok időt töltött együtt dédapjával Fülöppel, erről árulkodnak édesapja, Vilmos szavai, amit közleményében írt. “A gyermekeimnek  különleges emlékeik vannak a dédapjukról, aki gyakran elvitte őket autóval, hogy maguk is meggyőződhessenek nagyapám fertőző kalandvágyáról, és az elképesztő humorérzékéről!” – írta Fülöpre emlékezve Vilmos, aki közös fotót is posztolt Györgyről  és dédapjáról.

György herceg

Elképesztő, de György herceg már suliba jár! (Fotó: Getty Images/Pool/Samir Hussein)

Ő viszonylag sok időt töltött együtt dédapjával Fülöppel, erről árulkodnak édesapja, Vilmos szavai, amit közleményében írt. “A gyermekeimnek  különleges emlékeik vannak a dédapjukról, aki gyakran elvitte őket autóval, hogy maguk is meggyőződhessenek nagyapám fertőző kalandvágyáról, és az elképesztő humorérzékéről!” – írta Fülöpre emlékezve Vilmos, aki közös fotót is posztolt Györgyről  és dédapjáról.

Mia Grace Tindall (7 éves)

Anna hercegnő harmadik unokája Mia Grace Tindall (Zara és Mike Tindall gyereke) 2014. január 17-én látta meg a napvilágot. A fent említett okokból neki sincs királyi címe, és jelenleg a 20. az örökösödési sorban. A kislány egyébként imádja a nyilvánosságot, Eugénia esküvőjén és a királynő 90. születésnapján is simán ellopta a show-t.

Mia Tindall

Határozottan Mia a leghucutabb az összes dédunoka köszül! (Fotó: Getty Images/ Max Mumby/Indigo)

Sarolta hercegnő (6 éves)

Katalin és Vilmos második gyermeke, a kis Charlotte hercegnő 2015. május 2-án született és a cambridge-i hercegnő brit királyi hercegnő címet kapta, ezzel pedig a 4. helyen szerepel a trónöröklési rendben. Az édes kislányért az egész világ odavan, a rajongók pedig nem győznek betelni vele, hol azt találgatják, kire hasonlít jobban, hol pedig a szupercuki videóján olvadoznak napokig a neten.

Charlotte, Sarolta hercegnő

Kész hölgy lett Charlotte hercegnőből! (Fotó: Getty Images/Pool/Samir Hussein)

Lajos herceg (2 éves)

Katalin és Vilmos harmadik gyermeke, Lajos herceg következik a sorban. Ő 2018. április 13-án született, és szintén a cambridge-i herceg brit királyi herceg címet kapta. Jelenleg ő az 5. az örökösödési listán. Lajost szintén óriási figyelem övezi, az első lépésétől kezdve élete igazán fontos mérföldkövein át, mindent számon tartanak a brit bulvárlapok és a korona-fanok, még azt is, mi volt a kicsi első szava.

Lajos, Charlotte és György tavaly karácsonykor.

Lajos, Charlotte és György tavaly karácsonykor. (Fotó: Getty Images/ WPA Pool)

Lena Elizabeth Tindall (2 éves)

Anna hercegnő lánya, Zara és Mike Tindall második gyermeke, Lena Tindall 2018. június 18-án született meg, ezzel ő lett Anna hercegnő 4. unokája, és a királyi pár 7. dédunokája. Lena sem kapott rangot, és jelenleg a 21. az örökösödési ranglistán. Érdekesség, hogy Harry és Meghan részt vettek 2019-ben a kislány keresztelőjén, a pletykák szerint azért, mert Harryt kérték fel keresztapának, ezt azonban hivatalosan eddig még nem erősítette meg a palota.

2019, Lena Tindall

Ez az édes kép 2019-ben készült róla. (Fotó: Getty Images/ Max Mumby/Indigo)

Archie Harrison Mountbatten-Windsor (2 éves)

Nem túlzás kijelenteni, hogy talán az összes dédunoka közül Harry és Meghan első gyermekének születését övezte a legnagyobb felhajtás. A bulvárlapok felváltva találgatták a kicsi nevét, születésének dátumát, sőt még a bőrszínét is. És a helyzet azóta sem lett jobb! A kisfiú végül 2019. május 6-án született, és a Archie Harrison Mountbatten-Windsor nevet kapta. A szülei ugyanis úgy döntöttek, nem szeretnének semmilyen rangot Archie-nak. Jelenleg ő a 7. az örökösödési sorrendben.

Archie Herrison, Harry, Meghan, 2019

Ugye, milyen cuki volt a kis Archi, amikor megszületett? (Fotó Getty Images/ WPA Pool)

August Philip Hawke Brooksbank (2 hónapos)

Erzsébet kedvenc unokájának, Eugéniának nemrég, február 9-én született meg az első gyermeke, aki az August Philip Hawke Brooksbank nevet kapta.  Ő a királynő kilencedik dédunokája, egyben a botrányairól híressé vált András herceg és volt felesége, Sarah Ferguson első unokája is. Jelenleg ő került az örökösödési sorban a 11. helyre, ezzel sokakat hátra szorítva. Egyébként Eugénia nagyapja, Fülöp herceg iránti tiszteletét akarta kifejezni azzal, hogy a Philip nevet adta a kicsinek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Princess Eugenie (@princesseugenie) által megosztott bejegyzés

Lucas Philip Tindall (3 hetes)

2021. március 21-én világra jött Anna hercegnő ötödik unokája, a királyi pár 10. dédunokája! Zara és Mike Tindallnak két kislány után ezúttal egy kisfia született, aki a Lucas Philip Tindall nevet kapta, szintén a Fülöp herceg iránti tisztelet és szeretet miatt. Ahogyan Anna hercegnő többi unokája, úgy ő sem kapott rangot, az örökösödési sorban pedig a 22. helyre került.

Meghan és Harry második gyermeke

Valentin-napon érkezett a hír, miszerint Meghan és Harry második gyermekét várja! A bejelentést egy megindító fotóval támasztották alá, így hivatalossá vált, hogy úton van Erzsébet és Fülöp 11. dédunokája! A pároshoz hűen ezúttal sem lehet sok mindent tudni a kicsiről, de annyi bizonyos, hogy kislányt várnak, aki idén nyáron születik majd. Nem kap a királynőtől címet, ahogyan bátyja sem, a trónöröklési rangsorban pedig a 8. helyre kerül, így innen számítva mindenki eggyel hátrébb csúszik majd a listán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Misan Harriman (@misanharriman) által megosztott bejegyzés

Ha szívesen olvasnál még a királyi családról:

Még több

Sztárhírek