Zöldkoporsóban temetik Fülöp herceget

A 99 korában elhunyt Fülöp herceget a mai napon temetik, végakarata szerint zöld szellemiség jegyében.

Zöldkoporsóban temetik Fülöp herceget

Egy hete gyászolnak a britek és az angol királyi család, miután 99 éves korában örökre elaludt Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg. A természetvédő herceg egyik utolsó akarata az volt, hogy  környezetbarát legyen temetése: koporsóját ezért hibrid elektromos autó szállította, magát a koporsót pedig a Zöld Temetkezési Vállalkozók Szövetségének tagja, a Leverton & Sons nevű cég készítette angol tölgyből és biológiailag lebomló gyapjúból.

Tényleg nem sétáltak egymás mellett

Ahogy azt a palota már korábban is közölte, Harry és Vilmos herceg nem egymás mellett haladtak a kápolna felé, unokatestvérük, Peter Philips közöttük foglalt helyet. A szóvivő egyébként kifejezetten hangsúlyozta, hogy nem szeretnék, ha bárki is drámai jelentést tulajdonítana a döntésnek: „Ez egy temetés, és nem fogunk belemerülni a drámai értelmezésekbe. Mindez őfelsége akaratát tükrözi.” – hangzott el a rövid magyarázat.

Gyerekeket nem hoztak

A temetésre csupán Eduárd herceg, Erzsébet királynő és Fülöp herceg legkisebb fia hozta el gyermekeit, Louise-t és Jamest, akikkel az első sorban foglalt helyet a kápolnában.

Harry hercegnek nem kellett letöltenie a 10 napos karantént

Vasárnap érkezett meg Harry herceg Angliába, két nappal azután, hogy értesült Fülöp herceg haláláról. Meghan Markle nem tartott vele, orvosa nem javasolta az utazást, bennfentes információk szerint viszont azért döntött így, mert nem akarta, hogy ő álljon a figyelem középpontjában. Ami pedig Harry herceget illeti, esetében eltekintettek a 10 napos karanténtól, tekintve, hogy koronavírus-tesztje negatív lett.

Fülöp hercegre emlékezünk:

Még több

Sztárhírek