Szívszorító dolgot tett Erzsébet királynő Fülöp herceg temetésén

Tegnap kísérték utolsó útjára Fülöp herceget, az uralkodó, Erzsébet királynő pedig könnyfakasztó gesztust tett temetésén.

Szívszorító dolgot tett Erzsébet királynő Fülöp herceg temetésén

Egész Anglia számára nehéz volt a tegnapi nap: április 17-én temették el ugyanis az angol királyi család legszerethetőbb tagját, a 99 éves korában elhunyt Fülöp herceget. A temetés a herceg akarata szerint környezetbarát volt, az angol tölgyből és biológiailag lebomló gyapjúból készült koporsót hibrid autó szállította a kápolnába.

Erzsébet királynő, aki külön sorban ült a gyászmise alatt, nagyon megható gesztust tett, amit a palota nem kívánt különösebben kommentálni, tekintve, hogy az Erzsébet királynő nagyon személyes megemlékezése. Az uralkodó egy kézzel írt jegyzetet tett a koporsóra, amit Lilibet néven írt alá – ezt a becenevet egyébként még gyerekkorában kapta, és egyes feltételezések szerint Fülöp herceg volt az utolsó ember, aki így szólította a királynőt.

Továbbra is erős marad

Bár a gyászidőszak április 22-ig tart, a királynő már a héten visszatért hivatalos ügyeihez, ezzel is üzenve, hogy kötelességtudó és a végsőkig kitart. Zsófia wessexi grófné szerint ez az erő Fülöp herceg utolsó percei alatt sem hagyta el, mindvégig uralkodóhoz méltóan tartotta magát.

Forrás: People

Fülöp herceg halála az egész világot felkavarta:

Még több

Sztárhírek