Erzsébet királynő újabb hagyományt szakít meg a gyászidőszakban

Elsőre furcsának tűnhet az állítás, miszerint pont a Fülöp herceg iránti tisztelet és szeretet jelképeként töri meg a hagyományt a gyász alatt Erzsébet királynő, de így van.

Erzsébet királynő újabb hagyományt szakít meg a gyászidőszakban

A hivatalos gyászidőszak még javában tart Fülöp herceg halála és temetése után, Erzsébet királynő viszont második ízben kívánja megtörni a királyi család időszakhoz kötött hagyományait. Először hivatalos teendőihez tért vissza, holott erre április 22-ig (eddig tart a hivatalos gyászidőszak) senki nem kérheti, ő viszont szerette volna méltó módon elbúcsúztatni az egyik legfontosabb, nyugdíj előtt álló emberét.

Most pedig az derült ki a People információi alapján, hogy Erzsébet királynő ismét szakít a hagyományokkal, és a királyi család többi tagjával ellentétben nem fog fekete szélű levélpapírt használni. Ehelyett saját címerének megszokott vörös keretét cseréli le feketére. A lap szerint mindez egyfajta tisztelgés lehet Fülöp herceg előtt, aki sosem szerette a túl merev megoldásokat.

Ezzel szemben Vilmos herceg, Károly herceg és Kamilla továbbra is követi a hagyományokat, ami a 19. század óta bevett szokás a gyászidőszak alatt. Még Viktória királynő indította el imádott férje, Albert herceg 1861-es halála után.

Le ne maradj az angol királyi család körüli legfrissebb hírekről:

Még több

Sztárhírek