95 éves lett Erzsébet királynő, elhoztuk a legemlékezetesebb szettjeit

Erzsébet királynő az egyik legbefolyásosabb női alakja a történelmünknek, aki nem csak uralkodóként alkotott maradandót, hanem az öltözködésében is. Születésnapja alkalmából utánajártunk, hogyan változott a királynő stílusa az elmúlt évtizedek alatt.

95 éves lett Erzsébet királynő, elhoztuk a legemlékezetesebb szettjeit

Erzsébet királynő stílusára sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy unalmas lenne. Az uralkodónak az elmúlt évtizedekben szinte védjegyévé váltak az elképesztően színes, már-már rikító kiskosztümök, a hozzá illő változatosabbnál változatosabb kalapok és persze az elmaradhatatlan kézitáskák. Érdekesség, hogy egyes szakértők szerint Erzsébet királynő több mint 5000 különböző kalapot viselhetett uralkodása során. A kalapjait egyébként 25 éven keresztül Philip Sommerville tervező készítette, a nyugdíjba vonulása után, 2008-tól pedig a királyi szabónő, Angela Kelly vette át a helyét. De az elmúlt években az is előfordult, hogy egy-egy jeles alkalomra a világhírű brit kalapkészítő, Rachel Trevor Morgan munkáit viselte.

A királynő ruháinak és egyéb kiegészítőinek elkészítése is külön megbízás alapján történik: a cipőit például a londoni Anello&Davide manufaktúrában gyártják, míg ha táskákról van szó, Erzsébet kizárólag a Launer London márkától vásárol.

És bár igaz, hogy ma már Erzsébet neve szinte egyet jelent a fagyi színű kosztümökkel, az öltözködésére egyáltalán nem volt mindig ennyire feltűnő. A stílusváltása valamikor a 90-es évek végén és a 2000-res évek elején következett be – ahogy mindjárt te is látni fogod előtte az egy fokkal visszafogottabb szetteket preferálta.

Lássuk hát a 95 éves Erzsébet királynő legemlékezetesebb szettjeit!

Erzsébet királynő

Fotó: Getty Images/ Central Press /Stringer

A fiatal királynő karcsú alkatán szinte minden ruha jól állt, itt éppen egy Norman Hartnell által tervezett estélyit viselt. A kép 1953-ban készült, egy évvel azután, hogy Erzsébet trónra lépett.

Erzsébet királynő

Fotó: Getty Images/Bettmann

A színeket persze már fiatal korában is szerette, de az árnyalatok ekkor még kicsit visszafogottabbak voltak. Ebben a gyönyörű estélyiben Erzsébet királynő és Fülöp herceg John F. Kennedy elnökkel és a first ladyval, Jackie Kennedyvel találkozott 1961-ben.

Erzsébet királynő

Fotó: Getty Images/Hulton Deutsch

1969-ben, miközben fiát, Károlyt wales-i hercegnek nevezte ki, Erzsébet egy különleges vajszínű szettet viselt. Ha jobban megnézed, a cipőjétől az esernyőjén keresztül minden harmonizál egymással, a fején pedig már ott is van az egyik igazán különleges kalapja.

Erzsébet királynő sárgában

Fotó: Getty Images/ Serge Lemoine /Stringer

Ismét egy egyedi kalap egy hozzáillő sárga pöttyös ruhával és fehér kesztyűkkel. Ezt a karakteres szettet Erzsébet 1975-ben viselte Mexikóban.

Erzsébet királynő nadrágban

Fotó: Getty Images/ Anwar Hussein

1988-ban a winddsori lovasbemutatón elképesztően laza volt Erzsébet, nem gyakran lehetett lovas nadrágban látni, de neki még ez is jól állt. A fején kalap helyett kendőt viselt, ezt a kiegészítő pedig mostanában is gyakran választja.

Erzsébet királynő kékben

Fotó: Getty Images/ John Shelley Collection/Avalon

1990-ben Erzsébet összeöltözött az édesanyjával, Erzsébet anyakirálynéval. A színes kiskosztüm és hozzá a kabát már hasonló volt azokhoz az outfitekhez, amik később a védjegyévé váltak.

Erzsébet királynő

Fotó: Getty Images/ WPA Pool / Pool

2010-ben Kanadában egy fekete-fehér, meglehetősen feltűnő ruhában és egy hasonlóan feltűnő kalapban kapták lencsevégre.

Erzsébet királynő

Fotó: Getty Images/ Max Mumby/Indigo

Erzsébet nagyon kedvelheti a rikító rózsaszín és pink ruhákat, hiszen az utóbbi évtizedekben többször is láthattuk hasonló darabokban. Ez a fotó 2017-ben készült róla.

Mi így kívánunk Erzsébet királynőnek boldog születésnapot:

Tökéletes és egészséges hullámok – ha erre vágyik, válassza a Rowenta új hajsütővasát! (x)

A Rowenta Ultimate Experience Air Care az újgenerációs hajsütővasak úttörője, mely anélkül biztosít lélegzetelállító megjelenést, hogy közben roncsolná a haját. A Rowenta szabadalmaztatott Fresh Flow technológiája tökéletes eredményt garantál miközben megőrzi haja egészségét is! A professzionális hullámok egyszerűen, három másodperc alatt elérhetők...

Még több

Sztárhírek