Ezt nézd meg! 16 éves fotó az egyetemista Katalin hercegnéről és Vilmos hercegről

Katalin hercegné és Vilmos herceg még az egyetemen ismerkedtek meg, ahol mind a ketten művészeti diplomát szereztek. Meg fogsz lepődni, menniyre másképp néztek ki akkoriban!

Ezt nézd meg! 16 éves fotó az egyetemista Katalin hercegnéről és Vilmos hercegről

Katalin hercegné és Vilmos herceg 16 éve diplomáztak a skóciai St. Andrews Egyetemen. Itt találkoztak először, itt lettek barátok és itt is szerettek egymásba. A megismerkedésük igazi tündérmesébe illő sztori! Ahhoz, ugyanis, hogy ők ketten egy egyetemre járjanak, nagyon különleges csillagállásra volt szükség.

Véletlen lenne?

Egyrészt az kellett hozzá, hogy 2001-ben Vilmos szakítva a hagyományokkal úgy döntsön, nem az Oxfordra vagy a Cambridgere jelentkezik, ahogyan a felmenői mind. A herceg inkább a kisebb, nyugisabb skót egyetemet, a St. Andrews-t szemelte ki magának. Ahogyan Katalin is! Az akkor még Kate Middletonként ismert hercegnét ugyan felvették Edinburghbe, de ő mégis a St. Andrews-ba szeretett volna járni. Szakot váltott, és még az sem zavarta, hogy egy évet várnia kell, hogy bejusson a skóciai képzésre. Végül összejött a dolog, és így kerültek mindketten az egyetem művészeti szakára, sőt közös kollégiumba.

Vilmos herceg, egyetem, 2001

Vilmos első napja az egyetemen 2001. szeptemberében. (Fotó: Getty Images/UK Press)

Az egyébként, hogy Katalin bejutott a St. Andrews-ba, azért is szerencsés, mert amikor Vilmos bejelentette, hogy ide készül, az egyetemre beadott jelentkezések száma 44 százalékkal emelkedett, vagyis egy csomó lány szeretett volna csak azért ide járni, hogy megismerhesse a herceget. Ha már itt tartunk, Katalint is többször megvádolták azzal, hogy tűpontos tervet eszelt ki azért, hogy becserkéssze Vilmost, aminek első állomása az iskolaváltás volt.

Barátság majd szerelem

Ha lehet hinni a hercegi pár visszaemlékezéseinek, akkor már rögtön első évben jóban lettek, rengeteg időt töltöttek együtt, de ekkor még csak barátok voltak. Bár valószínű, hogy már akkor is vonzódtak egymáshoz, de mivel még mind a kettőjüknek komoly párkapcsolata volt, nem történt köztük semmi. Viszont folyamatosan keresték egymás társaságát, együtt tanultak, Katalin rendszeresen kölcsön is adta Vilmosnak a jegyzeteit, vagy sportoltak, buliztak. Sőt, a Kate több meccsére is elment Vilmosnak, aki az egyetem vízilabda csapatában játszott.

Vilmos herceg, vizilabda, egyetem

(Fotó: Getty Images/Tim Graham)

Vilmos herceg, vizilabda(Fotó: Getty Images/Tim Graham)

A helyzet 2002-ben, másodévben változott, amikor Vilmos csak azért ment el egy jótékonysági rendezvényre, hogy láthassa Katalint a kifutón. A hercegné ugyanis falatnyi fürdőruhában vonult végig, a herceg pedig azóta bevallotta, hogy ott végérvényesen belezúgott.

Katalin hercegné, 2005, diploma előtt

Katalin édesapjával 2005-ben, a diplomaosztó előtt. (Fotó: Indigo/Getty Images)

Titkos románc

Bár már 2002-ben összejöttek, a pár szerette volna a nyilvánosságot kizárni, így minden apró részletre figyeltek, nehogy lebukjanak, annyira komolyan vették, hogy még a saját lakásukat sem hagyták el együtt soha.

Bár a suliban nyílt titok volt a kapcsolatuk, a sajtó elől mégis sikerült elbújniuk. Annyira, hogy az első közös képet csak 2004-ben lőtték róluk egy síparadicsomban! Innentől kezdve már nem titkolózhattak tovább, a diplomaosztójukon, 2005-ben pedig már teljesen hivatalos volt a kapcsolatuk.

Vilmos herceg, Erzsébet királnyő, diplomaosztó, 2001

A királynő is részt vett Vilmos és Kate diplomaosztóján. (Fotó: Anwar Hussein Collection/ROTA)

Kate Middleton, diplomaosztó, 2001

Katalin szinte semmit sem változott azóta! (Fotó: Getty Images/ Anwar Hussein Collection/ROTA)

Vilmos herceg, diplomaosztó, 2001

Vilmoson azért jobban látszik, hogy eltelt 16 év. (Fotó: Getty Images/ Anwar Hussein Collection/ROTA)

Az eseményről, ahol II. Erzsébet királynő, Kamilla és Károly is rész vettek, nem csak cuki képek, de egy videó is készült. Nézd csak!

Katalin és Vilmos egyébként az esküvőjük előtt, 2011-ben visszatért a megismerkedésük színhelyére egy jótékonysági esemény miatt. Miközben nosztalgiáztak is szupercuki képek készültek róluk:

Vilmos, Katalin, 2011, St. Andrews

Hihetetlenül édesek! (Fotó: Andrew Milligan – WPA Pool/Getty Images)

Vilmos, Katalin, 2011, St. Andrews

Katalin milyen szerelmesen nézett leendő férjére! (Fotó: Andrew Milligan – WPA Pool/Getty Images)

Vilmos, Katalin, 2011, St. Andrews

Az egyetem azóta is büszke rá, hogy a hercegi pár náluk diplomázott! (Fotó: Andrew Milligan – WPA Pool/Getty Images)

Még többet megtudnál Katalinról és Vilmosról?

Még több

Sztárhírek