Minden, amit tudnod kell az idei Oscar-gáláról

Mivel a pandémia miatt az idei gála kicsit más lesz mint a többi, az alábbiakban összegyűjtöttünk minden olyan fontos infót, amit a nagy estéről tudni lehet. És igen: a díjátadót itthonról követheted majd!

Minden, amit tudnod kell az idei Oscar-gáláról

Végre ez is eljött: néhány hónapos csúszással ugyan de vasárnap végre kiosztják a filmipar legjelentősebb díjait, az aranyozott Oscar-szobrocskákat. Ebben az évben ráadásul már csak azért is izgalmas lesz az este, mert a jelöltek között ott van Vanessa Kirby, brit színésznő is, Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjének főszereplője.

De vajon a korábbi díjátadókhoz hasonlóan az Oscar is virtuálisan lesz megrendezve? És lesz olyan magyar csatorna, ahol itthonról is végigkövetheted a műsort? Ezekre a kérdésekre a következőkben mind választ kaphatsz!

Mikor lesz az Oscar-díjátadó?

A 2021-es Oscart eredetileg február 28-án szerették volna megtartani, de a pandémia miatt, mint oly sok más nagy eseményt, ezt is el kellett halasztani. De most már nem kell tovább várnod: amerikai keleti parti idő szerint április 25-én este nyolc órakor kezdődik majd a gála, vagyis a mi időzónánk szerint 26-án éjjel kettőkor, és nagyjából hajnali ötig fog tartani. Sőt, a pandémia ellenére, vörös szőnyeges bevonulás is lesz, bár a szervezők az infók szerint idén sokkal visszafogottabban fogják megoldani.  A bevonulást már fél egytől láthatod majd.

Hol tartják az Oscar-gálát?

A gála nagy részét ebben az évben a Los Angeles-i Dolby Színház mellett a belváros Art Deco stílusú Union Station pályaudvarából fogják közvetíteni, ahol egy külön színpadot is felépítettek.

Virtuális lesz vagy élő?

Steven Soderbergh, a díjátadó egyik producere korábban így nyilatkozott: „Bensőséges, személyes részvétellel megrendezett, de biztonságos gálát tervezünk” – az ígéretüket pedig a rendezők be is tartották. A vasárnapi gála ugyanis amennyire csak lehet élőben, a jelen lévő vendégek részvételével lesz megtartva. A műsor ideje alatt a sztároknak maszkot sem kell majd hordaniuk, de ezt természetesen azért engedik meg, mert mindenki csak úgy vehet részt a gálán, ha felmutat három negatív Covid-tesztet. És hogy biztosra menjenek, még a kezdés előtt is ellenőrizni fogják a résztvevők hőmérsékletét. Azok az Oscar-jelöltek pedig, akik a pandémia miatti korlátozások miatt nem tudnak személyesen részt venni a ceremónián, műholdas kapcsolással csatlakozhatnak a műsorhoz.

Ki lesz a házigazda?

Az Oscarnak utoljára 2018-ban volt házigazdája, akkor Jimmy Kimmel vezette le az estét – azóta viszont a szervezők senkit nem bíztak meg a feladattal, és így lesz ez idén is. És bár házigazda nem lesz, ideiglenes műsorvezetőkből és felkonferálókból természetesen nem lesz hiány. Ha minden jól megy  a színpadon láthatod majd többek között Zendayát, Brad Pittet, Halle Berryt, Joaquin Phoenixt, Reese Witherspoont és Harrison Fordot is.

És mi lesz az előadásokkal?

Az Oscar-jelölt dalok előadását és az egyéb fellépéseket előre rögzítették és a Spotlight című, Oscart megelőző műsorban fogják leadni.

Hogyan nézheted az Oscar-díjátadót Magyarországról?

Szerencsére lesz magyar közvetítés, idén is a Moziverzum filmcsatornán követheted nyomon az eseményeket. Április 25-én éjszaka, Lékai-Kiss Ramóna és Tilla műsorvezetésével már 23:45-től kezdődik a műsor, amikor is a műsorvezetők különféle vendégekkel beszélgetnek majd az Oscar kulisszatitkairól. Ezután veszi kezdetét a vörös szőnyeges bevonulás, április 26-án, hétfőn hajnalban 02:00-tól pedig jön a díjátadó.

Készülj velünk az éjszakára:

Még több

Sztárhírek