4 reggeli zabpehelyből, ha már unod a zabkását

Nyugi, ezeket a finomságokat akkor is el tudod készíteni, ha reggelente nincs sok időd bíbelődni. Egészségesek, finomak – és persze zabosak!

Hamar eltelít, tápanyagokban és rostban is extra gazdag, ráadásul az alakodra is vigyáz – bizony ez a zabpehely, aminél jobb reggelit keresve se találnál. De ha zabpehelyről van szó, nem kell feltétlenül zabkását készítened belőle. Mutatunk négy olyan zabos receptet, amivel könnyen feldobhatod a mindennapjaidat!

Zabpelyhes reggelik

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

  •  2 db tojás
  •  1 db banán
  • fél bögre zabliszt
  •  fél bögre zabpehely
  • egy csipet só

Így készítsd el:

A tojást és a banánt alaposan keverd össze a zabliszttel, a zabpehellyel, valamint a sóval. Egy teflonserpenyőbe önts kevés olajat, és egy evőkanállal adagold bele a palacsintatésztát. Mindkét oldalát nagyjából 2-2 percig kell sütnöd. Ha kész, fogyaszd juharsziruppal és friss gyümölcsökkel.

Zabpelyhes reggelik

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

  • két érett banán
  • zabpehely

Így készítsd el:

Egy villával tört össze a banánokat, tedd egy tálba, és annyi zabpelyhet adj hozzá, hogy kapj egy formázható masszát. A masszából gyúrj keksz alakú korongokat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 10 percig.

Zabpelyhes reggelik

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

  •  zabpehely
  • 2 tojás
  • és minden más, amit egy rántottához az ízlésed szerint hozzá szoktál adni

Így készítsd el:

Egy tapadásmentes serpenyőt melegíts elő, majd szórj bele három evőkanál zabpelyhet és kezd el pirítani. Néha mozgasd át, nehogy odaégjen, majd amikor már megpirult a zabpehely, a felvert és összekevert két tojással öntsd nyakon. Ezután sózd és fűszerezd ízlés szerint, majd ha a tojás egyik oldala megsült, és kissé felszívta a zabpehely, nyúlj alá lapos fakanállal és fordítsd át. Amikor a másik oldala is átsült, kész is vagy vele!

Zabpelyhes reggelik

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

  •  2 bögre nagy szemű zabpehely
  •  fél bögre olajos mag
  •  fél bögre gyümölcs (aszalt, vagy szárított)
  • 2 kanál édesítőszer
  • napraforgóolaj

Így készítsd el:

A zabpelyhet, a magokat, a gyümölcsöt, az édesítőszert és két kanál napraforgóolajat egy mixerben jól mixeld össze. Az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsire halmozd rá és előmelegített sütőben 180 percig, kb. 8-10 percig süsd. Ha kész, fogyaszthatod joghurttal vagy akár tejjel is!

Nem csak fincsi reggeliket tudunk ám ajánlani:

Még több

Sztárhírek