Billie Eilish bántalmazás áldozata volt

Billie Eilish elképesztően őszintén beszélt arról, hogy abúzusnak volt kitéve fiatalkorúként, és ezzel együtt kiállt minden áldozat mellett.

Billie Eilish bántalmazás áldozata volt

Billie Eilish új albumjának megjelenése alkalmából a Vogue címlapján pózol, az interjúban pedig hihetetlen őszinteséggel nyílt meg arról, hogy kiskorúként bántalmazták őt.

A most már 19 éves Billie új dala, a Your Power is az abúzusról szól, vagy ahogy az énekesnő mondja: „egy nyílt levél a visszaélések elkövetőinek – főleg a férfiaknak”. Az álláspont, amit Billie a dalban képvisel, úgy érzi hogy csak mostanra érett meg benne, néhány évvel ezelőtt még nem értette volna meg az üzenetet. „Régen nem értettem, miért fontos a kor. És persze, hogy így érzed, amikor fiatal vagy, mert annál idősebb még sosem voltál.”

Csakhogy pontosan ez a „mindent tudni akarok”–hozzáállás teremthet helyet a kizsákmányolásnak Billie szerint. „Az emberek elfelejtik, hogy felnősz és rájössz, ha valami nem volt oké fiatalabb korodban.”

De nem a Your Power az egyetlen szám, amiben Billie a bántalmazással foglalkozik, a When I Was Older dalszövegének néhány sorának szintén ez a témája. „Bármikor kihasználhatnak. Ez a probléma a családon belüli és a kiskorúak ellen elkövetett erőszakkal – erős, magabiztos lányok olyan szituációkban találhatják magukat, amikor rá kell eszmélniük: áldozatokká váltak. Annyira megalázó és demoralizáló olyan pozícióban lenni, mikor azt gondolod, rengeteget tudsz, de rájössz, hogy éppen bántalmaznak.”

Billie ezután bevallotta, hogy ő is hasonló abúzus áldozata volt néhány évvel ezelőtt. Nem akarta megnevezni a bántalmazóját, azt viszont elmondta, hogy nem a zeneiparban dolgozik. Úgyhogy inkább elsősorban arról beszélt, hogy sajnos már tudja előre, néhányan hogyan fognak a vallomására reagálni: „»Arról panaszkodsz, hogy kiskorúként molesztáltak, de aztán megmutatod a melleidet?« Igen, haver, pontosan ezt fogom tenni, mert a bántalmazásra nincs semmilyen kifogás!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BILLIE EILISH (@billieeilish) által megosztott bejegyzés

Billie Eilish gyakran beszél komoly és fontos témákról:

Még több

Sztárhírek