7 emlékezetes fotó Hosszú Katinka legelképesztőbb pillanatairól

32 éves lett Hosszú Katinka, az ország egyik legsikeresebb sztársportolója, mi pedig elhoztuk a legemlékezetesebb pillanatait.

7 emlékezetes fotó Hosszú Katinka legelképesztőbb pillanatairól

Ha nem különösebben vagy oda a sportért, Hosszú Katinka neve azért biztosan számodra is mond valamit, hiszen ő az egyik legkiemelkedőbb női sportoló, aki a koronavírus járvány idején sem tétlenkedett. Katinka gőzerővel készült a nyári, tokiói olimpiára – amiről filmet is forgatnak – most pedig, hogy a második vakcinát is megkapta, semmi nem választja el attól, hogy újabb éremmel térhessen haza a játékokról.

2003-ban indult pályafutása óta ifi-bajnokból háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnokká nőtte ki magát, amit most, a szülinapja apropóján felelevenítünk neked is.

Lássuk hát, hogyan alakult az Iron Lady, vagyis Hosszú Katinka pályafutása!

Hosszú Katinka a 2009-es vb-n

Getty Images/Quinn Rooney/Staff

A 2009-es római világbajnokságot emlegetik karrierje kezdeteként, ahol 200 méteres vegyesúszásban és pillangóban is bronzérmet nyert, de az i-re a pontot a VB utolsó napján tette fel. 400 méter vegyesen világbajnoki- és Európa-csúcsot úszva övé lett az arany.

Hosszú Katinka a 2014-es Európa Bajnokság

Getty Images/David Ebener/picture alliance

2014-ben Berlinben két új világcsúcsot is felállított: a 100 méteres vegyes előfutamában és a 400 méteres vegyes döntőjében is.

Hosszú Katinka 2015-ben Kazánban az EB-n

Getty Images/Giuliano Bevilacqua

Az oroszországi Kazánban rendezett 2015-ös világbajnokságra Európa-rekorddal jutott be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe, ahol végül új világcsúcs időt döntött meg, ezzel megtartva bajnoki címét.

Hosszú Katinka a riói olimpián

Getty Images/Andrea Staccioli

A 2018-as riói olimpiáról 3 arany- és 1 ezüstéremmel tért haza, amivel az olimpia legeredményesebb úszójának kiáltották ki.

Hosszú Katinka 2017-ben Budapesten a VB-n

Getty Images/NurPhoto

A nálunk megrendezett 2017-es úszó VB-n 200 és 400 méter vegyesen is maga mögé utasított mindenkit.

Hosszú Katinka 2018-ban a Duna Arénában az úszó világkupán

Getty Images/Laszlo Balogh

2018-ban szintén remekelt: az EB-n megvédte Európa-bajnoki címét, az úszó-világkupán pedig, amit a Duna Arénában rendeztek, a 400. érmét is megszerezte. Ugyanebben az évben még hat másik aranyat és egy ezüstöt is begyűjtött.

Hosszú Katinka a 2019-es rövid pályás úszó EB-n

Getty Images/Ian Rutherford – PA Images

Az egy dolog, hogy a 2019-es rövid pályás úszó eb-n minden vegyesúszás távon és 200 méteres pillangón is aranyérmes lett, de ez volt a huszadik alkalom, hogy rövid pályán élvonalban végzett. Ezzel Cseh Lacit – másik nagy kedvencünket – is megelőzve a legeredményesebb magyar versenyző lett a 25 méteres medencében rendezett Európa bajnokságok történetében.

Nem Hosszú Katinka az egyetlen, aki a napokban ünnepli a születésnapját:

Még több

Sztárhírek