Nagyon kemény összegeket keresnek ezek a színészek minden egyes szó után

Hihetetlen, de ezek a sztárok pár száz vagy ezer szóval többet keresnek, mint bárki más Hollywoodban! Hogy mennyit is pontosan? Mindjárt kiderül!

Nagyon kemény összegeket keresnek ezek a színészek minden egyes szó után

Gondolkodtál már azon, vajon hány szót kell megtanulnia egy színésznek egy szerep során? Na és azt, hogy mindez mennyit ér meg egy stúdiónak? A 24/7 Wall Street nevű magazin matematikai bravúrral kiszámolta, hogyan aránylanak egymáshoz a sztárfizuk, valamint a forgatókönyvek párbeszédei kétezer mozi esetében, majd ezeket rangsorolták.

Ha belegondolsz, ez valahol logikus, hiszen Lorelai és Rory nyelve folyamatosan pörgött a Gilmore Girlsben: a kedvenc anya-lánya párosod csak addig hagyta abba a beszédet, amíg ivott egy korty kávét. Ellenben ott van például Leonardo Dicaprio, aki A visszatérőben a színészi játékával, nem pedig párbeszédek sokaságával nyűgözte le a közönséget. (Ráadásul Oscart is nyert vele.) Mutatjuk, hogyan alakulnak az összegek, de előre szólunk, egy hétköznapi fizetéshez képest döbbenetes különbségek vannak!

Angelina Jolie, mint Jane Smith

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mr. & Mrs. Smith (@mrand_mrssmith) által megosztott bejegyzés

Angie a Mr. és Mrs Smith forgatásán nemcsak Brad szívét rabolta el, de egyúttal szép kis vagyonra is szert tett. Összesen 1 794 szót mondott el a filmben, melyért 6 850 dollárt fizettek neki, persze szavanként. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 3 686 670 000 forint)

Jennifer Aniston, mint Dr. Julia Harris

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beautiful Actresses (@actress_spotlight) által megosztott bejegyzés

Kedvenc szexfüggő fogorvosunk szerepében Jen szavanként 7 715 dollárt zsebelt be, összesen pedig 856 szót ejtett ki a száján. Ha felszorzod, ez azért szép summa! (Mai árfolyam szerint körülbelül: 1 981 212 000 forint)

Johnny Depp, mint Will Caster

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DeppLovers (@depploversfansite) által megosztott bejegyzés

A 2014-ben bemutatott Transzcendensért Johnny Depp szavanként 10 633 dollárt kapott, összesen pedig 1 907 szó után számolta a Wall Street a gázsiját. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 6 083 139 300 forint)

Brad Pitt, mint Joe Black

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

vanishedits✨ (@vxnished_its) által megosztott bejegyzés

Ha már mindkét híres exe felkerült a listára, Bradet sem hagyhattuk ki a szórásból. A klasszikus szerepben a színész ajkát 1 434 szó hagyta el, amiért darabonként 12 204 dollárt tehetett zsebre. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 5 250 160 800 forint)

Ryan Gosling, mint Sofőr

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ryan Gosling (@ryangoslinguk) által megosztott bejegyzés

A Drive – Gázt! című filmben Ryan szinte alig beszélt, összesen 116 szó hangzott el a szerepében, de darabjáért 13 797 dollárt fizettek neki. Mi azért ezt is szívesen elfogadnánk. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 480 135 600 forint)

Keanu Reeves, mint Neo

Keanut senkinek nem kell bemutatni, főleg nem a Mátrix sikerszerepében. A színész a trilógia első részében 995 szót ejtett ki a száján, ezt 14 451 dollárral díjazták szavanként. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 4 313 623 500 forint)

Johnny Depp, mint Ollókezű Edward

Ha valaki, hát Mr. Depp megérdemli, hogy többször is szerepeljen a listán. Ollókezű Edward szerepében 185 szót mondott ki, darabját 14 889 dollárral jutalmazták. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 826 339 500 forint)

Will Smith, mint Steven Hiller kapitány

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Will Smith (@willsmith) által megosztott bejegyzés

A függetlenség napjában Will megmentette a világot, ráadásul a saját jövőjét is szépen megalapozta. 509 szó hangzott el a kapitány szájából, így 14 969 dollár ütötte a markát minden kimondott gondolat után. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 2 285 766 300 forint)

Leonardo DiCaprio, mint Hugh Glass

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Revenant Movie (@the_revenant_world) által megosztott bejegyzés

Csak ismételni tudjuk magunkat, Leo ebben a filmben kimagasló játékával szerzett dicsőséget. Persze azért a pénztárcáját sem kell félteni, 17 422 dollárt akasztott le a stúdióról szavanként, összesen pedig 1 148 szót ejtett ki a száját. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 6 000 136 800 forint)

Johnny Depp, mint Őrült Kalapos

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Johnny Depp (@themadhatteroffical) által megosztott bejegyzés

És ismét jöjjön ő, aki minden szerepében tud valami egészen újat mutatni. Mint Őrült Kalapos, Johnny Depp 661 szót mondott el a forgatókönyv alapján, melynek darabjáért 66 606 dollárt fizettek neki. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 13 207 969 800 forint)

Keanu Reeves, mint Neo a folytatásban

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

THE MATRIX OFFICIAL (@the_matrix_official) által megosztott bejegyzés

Bár az első rész is kiemelkedő díjazással járt, Keanu a Mátrix második és harmadik részével szintén tarolt. A két moziban összesen 638 szó hangzott el tőle, de ennek darabjáért – most kapaszkodj meg! – 159 393 dollárt zsebelt be. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 30 507 820 200 forint)

Jack Nicholson, mint Joker

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JACK NICHOLSON (@jacknicholsonofficial) által megosztott bejegyzés

Annak ellenére, hogy már 32 éve bújt a gonosz szerepébe a gumiarcú színész, ő vezeti a listát. Jack Nicholsonnak Jokerként 585 szót kellett elmondania, darabjáért pedig 166 101 dollárt fizettek neki. Ez messze felülmúlja a többieket, hiszen mindezt egyetlen filmmel kereste. (Mai árfolyam szerint körülbelül: 28 273 225 500 forint)

Forrás: eu.usatoday.com

Szuper hírek a mozivászonról:

Még több

Sztárhírek