Harry herceg először állt nyilvánosság elé Fülöp herceg temetése óta

Ráadásul Harry hercegnek sikerült egy mindenkit lehengerlő beszédet mondania, amiben az oltások körül kialakult bizalmatlanságot próbálja meg eloszlatni.

Harry herceg először állt nyilvánosság elé Fülöp herceg temetése óta

Április 17-én vettek végső búcsút a 99 éves korában meghalt Fülöp hercegtől, a temetésen pedig természetesen Harry herceg is jelen volt. A szomorú esemény teret adott, hogy rendezzék konfliktusaikat Vilmos herceggel, akivel együtt távoztak a temetésről Katalin hercegnével kiegészülve. A herceg néhány nappal később – még Erzsébet királynő 95. születésnapja előtt – hazautazott az Egyesült Államokba, ahol részt is vett az első nyilvános eseményen a temetés óta.

Harry herceg

Fotó: Getty Images / Kevin Winter

A napokban zajlott a Global Citizen VAX Live: The Concert felvétele, melynek apropóján Harry herceg a koronavírus elleni küzdelemről beszélt. Először megköszönte azoknak, akik az elmúlt egy évben a frontvonalban harcoltak és tettek másokért önzetlenül, majd arról beszélt, hogy csak akkor vagyunk gépesek globális szinten leszámolni a vírussal, ha mindenki beoltatja magát. Szerinte a vírus nem tartja tiszteletben a határokat, és az, hogy mindenki igent mond a vakcinára, valójában kiindulópont. Azt pedig nem győzte hangsúlyozni, hogy addig senki nem nyugodhat meg, amíg egyetlen ember vagy közösség is harcban áll a vírussal. Továbbá szolidaritását fejezte ki Indiával szemben, ahol minden eddiginél nagyobb pusztítást végzett a vírus.

Forrás: People

Ha még többet olvasnál Harry hercegről:

Még több

Sztárhírek