Kiderült, mi okozta Fülöp herceg halálát

Hivatalosan is megerősítették Fülöp herceg halálának okát.

Kiderült, mi okozta Fülöp herceg halálát

A The Telegraph megkapta Fülöp herceg halotti bizonyítványát, amiből kiderült, hogy a királynő 99 éves férjének halálát az időskor okozta. Ezt Erzsébet királynő orvosa és egyben a királyi család egészségügyi vezetője, Sir Huw Thomas állapította meg.

Az időskor mint a halál oka a lap szerint akkor lehet elfogadható indok, ha az elhunyt betöltötte a 80. életévét és a halál okát megnevező orvos személyesen, hosszú ideje kezelte őt. A királynő és Fülöp herceg pedig 2014 óta voltak Sir Huw Thomas páciensei.

Fülöp herceg idén júniusban lett volna 100 éves, ám az utóbbi időben egyre romlott az egészségi állapota. 2017 augusztusában vonult vissza a nyilvános szerepléstől, egy évvel később csípőműtéte volt, 2019-ben pedig rövid időre kórházba kellett mennie. Idén februárban ismét visszatért a kórházba – kezdetben úgy volt, hogy mindez csak elővigyázatosság, nem sokkal később viszont már arról szóltak a hírek, hogy szívproblémáival, illetve fertőzéssel is kezelték. Egy szívműtétet követően végül 28 nap után (ez volt a leghosszabb idő, amennyit valaha kórházban töltött) végül hazamehetett.

Április 9-én jelentette be a Buckingham Palota, hogy Fülöp herceg a Windsor kastélyban, békésen elhunyt.

Így búcsúztatták szerettei Fülöp herceget:

Még több

Sztárhírek