Ez okozta Diana hercegnő halálát a fiai szerint

Véget ért a BBC hírhedt interjúja utáni nyomozás, Vilmos herceg és Harry herceg pedig külön-külön nyilatkoztak arról, mennyire felháborítja őket az, ahogy Diana hercegnővel bánt a média.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez okozta Diana hercegnő halálát a fiai szerint

Véget ért a tavaly novemberben kezdődött nyomozás a hírhedt 1995-ös Panorama-interjú kapcsán, amit Martin Bashir készített Diana hercegnővel, a bíró, John Dyson pedig kijelentette: Bashir „álnok viselkedéssel” és kamu banki iratokkal vette rá Dianát arra, hogy leüljön vele a kamerák elé. Vilmos herceg és Harry herceg egyaránt felháborítónak találták a BBC hanyagságát és megegyeznek abban, hogy az interjú nagyon is közrejátszott az édesanyjuk halálában.

Ennek ellenére nem közösen, hanem külön-külön adtak ki nyilatkozatot a nyomozás lezárásával kapcsolatban.

„Örülök, hogy a BBC teljes egészében elfogadja Lord Dyson – kifejezetten aggasztó – felfedezéseit a BBC alkalmazottairól, akik: hazudtak és hamis dokumentumokat használtak, hogy elérjék, hogy az anyám interjút adjon nekik; rémes és nem igaz állításokat tettek a királyi családról, amikkel rájátszottak a félelmeire és paranoiát keltettek benne; lesújtó hozzá nem értésről tettek tanúbizonyságot, amikor a műsorral kapcsolatos panaszokat vizsgálták ki; illetve nem voltak egyenesek a médiával és elfedték, amit a belső nyomozásuk során kiderítettek – mondta Vilmos herceg. – Úgy érzem, a megtévesztő módszer, amivel létrejött az interjú, jelentősen befolyásolta, amit anyám a beszélgetés során mondott. Az interjú nagyban hozzájárult a szüleim kapcsolatának romlásához és azóta is számtalan embernek okozott fájdalmat.”

Ez volt az az interjú, amikor elhangzott Diana hercegnő híressé vált mondata, miszerint „hárman voltunk ebben a házasságban, ami kicsit zsúfolttá tett mindent.” 

Diana hercegnő interjú

Fotó: Getty Images/ Tim Graham

Bár Károly herceg és Diana ekkor már külön éltek, a királynő ezután ragaszkodott ahhoz, hogy hivatalossá tegyék a válásukat, ami viszont ahhoz vezetett, hogy Diana elveszítette a hercegnői címét – és vele együtt a biztonsági szolgálatot. Két évvel később, 1997-ben pedig bekövetkezett a tragikus baleset.

„Az édesanyánk egy fantasztikus nő volt, aki a szolgálatnak szentelte az életét. Kitartó volt, bátor és kétségtelenül őszinte. A kizsákmányolás kultúrája és az etikátlan gyakorlatok által generált pillangóhatás vezetett végül ahhoz, ami elvette az életét – szól Harry herceg közleménye. – Azok, akik valamilyen formában felelősséget vállaltak, köszönöm, hogy beleálltak. Ez az első lépés az igazság felé. Azonban mélyen aggaszt engem az, hogy az ilyen – és ezeknél sokkal rosszabb – gyakorlatok a mai napig elterjedtek. Akkor és most is ez sokkal nagyobb jelenség egyetlen médiumnál.  Az édesanyánk emiatt vesztette el az életét, és azóta semmi nem változott. Ha megvédjük az örökségét, mindenkit védünk és fenntartjuk a méltóságot, amivel az életét élte.  Emlékezzünk, milyen ember volt és mit képviselt.”

Olvass tovább Diana hercegnőről:

Címkék: angol királyi családi hírek bbc interjú bulvár diana hercegnő diana hercegnő halála harry herceg nyomozás vilmos herceg

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

A nagy pénzrablás: Titokzatos élete van a Nairobit alakító színésznőnek!

A nagy pénzrablás: Titokzatos élete van a Nairobit alakító színésznőnek!

A Professzor után magasan az ő karaktere a legizgalmasabb A nagy pénzrablás című sorozatban. De vajon kicsoda az az Alba Flores? Összeszedtünk minden a Nairobit alakító színésznőről.

Hihetetlen, 22 éve jelent meg Jennifer Lopez első lemeze – így nézett ki akkor

Elképesztő, mennyit változott Jennifer Lopez 1999 óta!

Megdöbbentő, mennyit változott Cristiano Ronaldo 20 év alatt – Még melírozott haja is volt

Cristiano Ronaldo tipikusan az a pasi, akinek jól áll az idő!

Észrevetted, hogy Vilmos herceg mindig ugyanazt a pulcsit hordja?

Lehet, te is kiszúrtad, hogy a herceg szívesen nyúl a már bevált ruhadarabhoz. Megértjük, mert borzasztóan kényelmesnek tűnik.

Dundi kamaszból felismerhetetlen bombázó lett Kelly Osbourne

Megdöbbentő, mennyit változott Kelly Osbourne 20 év alatt!

Ezek voltak Harry herceg és Meghan Markle legromantikusabb pillanatai

Meghan Markle és Harry herceg az elmúlt években soha nem fogta vissza magát, ha arról volt szó, hogy nyilvánosan mutassák ki a szerelmüket. Szerintünk ezek voltak a legcukibb pillanataik!

Sztárok, akik összejöttek egymás exeivel

Ezt azonban nem mindegyik sztárbarátság élte túl!

Vállaltan meleg sztárok, akiket heteró szerepben ismertél meg

Nem egyszer volt már példa arra Hollywoodban, hogy meleg karaktert alakítottak heteró színészek. De az ellenkezője is megtörtént már (igaz, kevesebbszer). Ők a kedvenc meleg sztárjaink, akik heteró szerepben váltak ismertté.

Ezzel a betegséggel küzd a Things Heard & Seen sztárja, James Norton

James Norton, a Kísértő múlt sztárja őszintén beszélt gyógyíthatatlan betegségéről, és az ezzel járó nehézségekről.

Nem fogsz hinni a szemednek, mennyit változott Istenes Bence 10 év alatt

Istenes Bence 2008 óta Magyarország egyik legmenőbb műsorvezetője! Csekkold le, mennyit válozott a karrierje kezdete óta!

Azonnal látnod kell a karddal tortát szeletelő Erzsébet királynőt

Ha egyszer valamit Erzsébet királynő a fejébe vesz, arról jobb, ha senki nem próbálja meg lebeszélni.

Weisz Fanni bikinis fotója mindent visz

Itt a nyár, szóval ne lepődj meg, ha az Instát olyan dögös fotók árasztják majd el, mint amilyen Weisz Fannié is.

Ennél szexibb bizonyíték nem is lehetne Jennifer Lopez és Ben Affleck szerelmére

Köszönik, ennél boldogabb már nem is lehetne a Jennifer Lopez-Ben Affleck páros, a bizonyíték pedig szemmel látható, nagyon édes, és azonnal elolvadsz tőle.